Sokakat vonzott a szabadba a hétvége időjárása

Parkolóhelyet sem volt egyszerű találni vasárnap a Csónakázó-tónál, a város közkedvelt szabadidőközpontja megtelt emberekkel. Sokan élvezték a szinte májusi meleget: a sétálók, természetjárók és horgászok mellett az aktív kikapcsolódást kedvelők, a futók és a kerékpárosok is a tavat és környékét választották. Az egy évvel ezelőtt átadott kilátótorony is népszerű célpont volt. 

– Egészen véletlenül futottunk most itt össze, éppen futni jöttem én is, de közben azért a szakmai ártalom, figyeltem, hogy mennyi ember van a környéken, és hova mennek. Szerencsére a toronyhoz is sokan felmentek, én úgy láttam – mondta el Steyer Edina, a Zalaerdő Zrt. PR-ügyintézője.

A kiskanizsai Puncs Fagyizóban hagyományosan március 15-én kezdődik a szezon, így a tegnapi melegben ott is sokan keresték a hűs finomságot. – Mindig március 15-én, nemzeti ünnepünkön kezdünk, de hát a mai nap… ez tényleg csúcs. Rengetegen vannak, jó idő lett. Készültünk reggel, de lehet, hogy kicsit megcsúsztunk, mert nem gondoltunk ennyi vendégre – fogalmazott Horváth Ferenc, a Puncs Fagyizó tulajdonosa. A fagylaltozós, kirándulós időt reggelre markáns hidegfront váltotta, de a meteorológusok szerint szerdától újra megkezdődik a folyamatos felmelegedés.