Tavaly tizenhárom százalékkal kevesebb bűncselekményt regisztráltak

facebook megosztás

Tavaly tizenhárom százalékkal, 29 ezerrel kevesebb bűncselekményt regisztráltak, mint 2017-ben, összesen 186 724-et - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője az M1 aktuális csatornán.    

Gál Kristóf azt mondta, a nyomozási eredményesség mintegy hetven százalék volt, a rendőrök tízből hét nyomozás során igazságügyi eljárás elé tudták állítani az érintettet.   

A felderítési eredményesség ötven százalékos volt, minden második, ismeretlen tettes ellen indult nyomozás során azonosítani tudták az elkövetőt - tette hozzá.    

Ismertette, 2018-ban 78 szándékos emberölés történt, 12-vel kevesebb, mint 2017-ben. A felderítési eredményesség itt százszázalékos, vagyis egyetlen, ismeretlen tettes által elkövetett gyilkosság sem maradt felderítetlenül.    

A tulajdon elleni szabálysértések nyomozási eredménye negyven százalékos volt, ebben még van hova fejlődni - mondta a szóvivő.    

Tavaly 2,5 százalékkal, 427-tel emelkedett a személyi sérüléses közúti balesetek száma, a balesetekben 633-an haltak meg, nyolccal többen, mint egy évvel korábban - tudatta, hozzátéve, a balesetek legnagyobb része gyorshajtás miatt történt.    

Gál Kristóf kitért arra is: a rendőrök 11 500 alkalommal intézkedtek teherautósofőrök ellen az előzési szabályok megsértése miatt, ez napi 31 intézkedést jelent.

MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.