Télbúcsúztatás és köszönetnyilvánítás

A farsangi időszak vége előtt a kiskanizsai nyugdíjasok is elbúcsúztatták a telet. A maszkabált a tízéves Szépkorúak Társasága rendezte, amely minden évben megszervezi jelmezes mulatságát. – Itt mindig összejövünk. Ez a hetvenes korosztály, tehát legtöbben osztálytársak voltunk vagy barátnők. Itt lakunk, és mindig itt örülünk annak, hogy ha valami esemény van – fogalmazott Horváthné Vadász Mária, a Szépkorúak Társaságának vezetője. 


Tizedik alkalommal rendezte meg a Szépkorúak Társasága a maszkabált

A program egyik fontos mozzanataként köszönetet mondtak annak a tűzoltónak, aki januárban, a pótszilveszteri rendezvényen, megmentette a tárasaság egyik tagjának életét. – Vegyes érzelmekkel állok itt most, mert ezért nem vár szerintem az ember köszönetet, maximum egy visszajelzést, hogy amit tett, azt jól tette. Ennek ellenére jólesik természetesen, de munkámból kifolyólag is ezt muszáj volt megtenni. De szerintem bármelyik embertársunk valamilyen formában segített volna – mondta el Bakonyi Balázs, a Zalakarosi Katasztrófavédelmi Őrs tűzoltó gépjárművezetője.

Bakonyi Balázs a mentők kiérkezéséig nyújtott elsősegélyt. Az eset óta nem találkozott Kissné Gyöngyivel, a szombat esti rendezvényen azonban ismét felelevenítették a történteket. – Őszintén megvallva annyira emlékszem csak, hogy nagyon jól éreztem magam, és egyszer csak se kép, se hang. Állítólag elájultam, nem tudom, hogy mi történt, de utólag elmondták, hogy Balázs helytállásának köszönhetően életben maradtam – árulta el Kissné Gyöngyi. A köszönetnyilvánítás után a maszkabált jelmezes felvonulással és késő estig tartó tánccal zárták.