Több száz sportoló és edző munkáját ismerték el a HSMK-ban

Csaknem 500 elismerést adott át a város vezetősége. A rendezvényen Dénes Sándor kiemelte: a díjazottak további sikereihez elengedhetetlenek a kudarcok is. Szerinte fontos, hogy a vereségekből képesek legyünk tanulni, és aztán újra nekivágni az élet és a sport kihívásainak. – Egy sportoló nem mindig csak sikereket és győzelmeket ér el, hanem olykor kénytelen a vereséget is elfogadni. A sport ősidőktől fogva a nevelést, a lelkierőt és a lélek nemesítését is magába foglalja - fogalmazott a polgármester.


27 sportág legjobb kanizsai képviselőit köszöntötték a HSMK-ban  Fotó: Gergely Szilárd

A Szan-Dia Fitness Sport Club táncosai és kötelesei is remekeltek 2018-ban. Az egyesület sportolói tavaly több mint 50 aranyérmet szereztek, és számos nemzetközi versenyen szerepeltek kiválóan. Rengeteg versenyen vettünk részt, már évről évre egyre több nemzetközi versenyre kapunk meghívást, valamint mi is keressük már a minőségi versenyeket. Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó váltás volt az, hogy kiszálltunk a fix szövetségünkből és így több szövetség versenyire is el tudunk látogatni - tette hozzá Vágó Diána, a Szan-Dia Fitness Sport Club edzője.

Zalaerdő DSE tornászai közül 11-en elismerő oklevelet vehettek át. A kanizsai klubban nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlásra, ezért már 3-4 éves fiatalokkal is próbálják megszerettetni ezt a sportágat. – Óvodáskortól kezdjük a tornát, hiszen a lényege éppen az a tornának, hogy minél előbb elkezdjük. Van 18 óvodásunk, akik már rendszeren jönnek, úgymond megfertőződtek a tornával. Van kiscsoportos foglalkozásunk kezdőkkel, haladókkal és van a versenyzőcsoport - mondta az egyesület elnöke, Farkasné Bolin Ildikó.

A rendezvényen színes produkciókból sem volt hiány: a szandiások mellett, a SZKES, valamint a PREMIER táncklub növendékeinek műsora szórakoztatta a telt házas közönséget.