Vigyázz, kész, fánk!

facebook megosztás

Elkezdődött a XI. Országos Farsangi Fánkfesztivál. Az idén már háromnapossá bővült kavalkád gyerekprogramokkal indult délután a Kanizsa Plazában: az iskolások álarcos felvonulását követően egyebek mellett táncház, valamint kézműves és interaktív foglalkozások várták a legkisebbeket, de találkozhattak a Kakaó Zenekarral és Patai Anna is zenélt nekik.


A fesztivál programját Gyuri bíró hirdette ki (Fotó: Gergely Szilárd)

Gyuri bíró és Mr. Piano kíséretében érkeztek az iskolások a kavalkádnak otthont adó Kanizsa Plazába. A XI. Országos Farsangi Fánkfesztivál nyitórendezvénye kifejezetten a fiatalabbakat célozta meg, akik így részesei lehettek a farsangi hagyományok ápolásának. A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház még maszkkészítő pályázatot is hirdetett, amelyet hatalmas érdeklődés övezett a tankerület iskolái, valamint az óvodák körében.

– A felhívásra több mint 300 maszk, álarc és farsangi szemüveg érkezett. Hat óvoda, tizenegy általános iskola küldte be alkotásait a városból és a város környékéről – mondta a megnyitón Bíró Patrik, a Nagykanizsai Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese.


A maszkkészítő pályázatra több száz alkotás érkezett (Fotó: Gergely Szilárd)

A gyerekek sokféle technikával és kreatív megoldásokkal dolgoztak, ezek a zsűri tetszését is elnyerték.

– Az értékelésnél próbáltunk többféle szempontot figyelembe venni, az ötlettől kezdve az esztétikumon át a megvalósításig, ugyanis volt olyan iskola vagy osztály, ahonnan mindenki adott be pályaművet – árulta el a zsűri tagja, Gyanó Szilvia.

A farsangi kavalkád idén már háromnapossá bővült, a szervezők szombatra igazi fánkcsodákat is ígérnek.

– Mindig arra buzdítjuk a fánksütő csapatokat és a gasztronómiai verseny résztvevőit, hogy minél többféle fánkkal örvendeztessék meg a látogatókat. Lesznek kóstolások, sokan visznek haza magukkal fánkot is, ami nem csak finom, de látványban is fantasztikus – hangsúlyozta Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója.


A nyitónapon minden a gyerekekről szólt (Fotó: Gergely Szilárd)

Pénteken a gyerekprogramok közt táncház és koncert is szerepelt, de akinek kedve volt, különféle kézműves- és interaktív foglalkozásokon is részt vehetett. Szombaton délelőtt 10 órától farsangi futóversennyel kezdődik a nap a plázánál, 11 órától pedig elindul a HSMK előtti térről a velencei karnevált idéző jelmezes felvonulás.

A XI. Országos Farsangi Fánkfesztivál részletes programját ITT találja.

Elkezdődött a XI. Országos Farsangi Fánkfesztivál

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.