Zalai bírák Ausztriában

A Bécsi Ítélőtáblán vendégeskedtek a Zalaegerszegi és a Szombathelyi törvényszékek bírái. Az ítészek az osztrák főváros „kebelébe” tartozó eisenstadt-i törvényszék meghívásának tettek eleget, amikor 2019. március 8-án részt vettek egy közös konferencián. A részletekről megyénk törvényszékének sajtószóvivőjét, dr. Vándor Virágot kérdeztem.

A zalai és az eisenstadt-i törvényszék hosszú ideje áll egymással szakmai kapcsolatban. Ennek keretében, évente sor kerül szakmai konferenciákra, melyek szervezéséhez a Szombathelyi Törvényszék is csatlakozott. A három szervezet képviselői 2019. március 8-án a bécsi Igazságügyi Palotában találkoztak.

A nap folyamán dr. Rácz József, a Szombathelyi Törvényszék kollégiumvezetője az új Büntetőeljárási törvényt, míg dr. Sifter Ágnes, a Zalaegerszegi Törvényszék tanácselnöke az új Polgári perrendtartást mutatta be. Az Eisenstadt-i Tartományi Törvényszék részéről mag. Doris Halper-Praunias bíró a fogság- és jogvédelmi bíró tevékenységét, mag. Roman Viktorin bíró pedig az új felnőtt-védelem jogot mutatta be.

Papp Attila