A múlt titkait kutatták a cserhátisok a múzeumban

facebook megosztás

Meghosszabbították a régészeti kiállítást a Thúry György Múzeumban. Az elmúlt tíz év legérdekesebb zalai leleteit bemutató tárlatot május 12-ig lehet megnézni. A gyűjtemény a kanizsai iskolák körében is népszerű, az elmúlt napokban több osztály is részt vett a múzeum munkatársai által szervezett foglalkozásokon.

Cserhátis tanulóknak mutat Tugya Beáta történész-muzeológus egy érdekes leletet a Thúry György Múzeumban. A régészeti kiállítás nagy sikert aratott az osztályban.

– Az a legjobb, hogy kapcsolódik a történelemórához, mert éppen itt tartunk a tananyagban. Sok olyan dolgot láttunk, amit itt, a környéken tártak fel – árulta el a 9. osztályos Bogácsi Máté.

Az elmúlt hetekben több óvodai és iskolai csoport is felkereste a mintegy 8000 évet felölelő tárlatot, amelyhez különböző múzeumpedagógia foglalkozások is kapcsolódnak.


A kiállítás anyaga minden korosztály számára érdekes lehet

– Én azt gondolom, minden korosztály tanulhat ebből az anyagból. Természetesen az életkoruknak megfelelően próbáljuk bemutatni nekik ezt a remek tárlatot. A kicsik szívesebben leülnek bármilyen foglalkozáson, de a nagyobbaknak is igyekszünk mindig kedveskedni valamivel. Új dolog, és talán még több csoport kedvét meghozza, hogy eljöjjön ide: a foglalkozások végén egy rögtönzött terepbejárást tartunk az udvaron – fogalmazott Tugya Beáta.

A Körárkoktól a körfalakig című kiállítás mintegy 8000 évet ölel fel. A gyűjtemény olyan leleteket foglal magában, amelyeket az elmúlt tíz évben találtak Zalában. A kiállítás a tervezettnél egy hónappal tovább, május 12-ig várja az érdeklődőket; a csoportoknak ugyanakkor érdemes előre bejelentkezniük.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.