A somogyi W. L. és társai Zala megyét gondolták megfelelő vadászterületnek – rá is fizettek

Lopás bűntette és más bűncselekmények a vád a kaposvári W. L. és két társa ellen, akik még 2016 őszén törtek be több zalaegerszegi ingatlanba. Kedden állnak először a Zalaegerszegi Járásbíróság dr. Sinkó Vilmos vezette büntetőtanácsa elé, amikoris a vádlottak kihallgatása várható majd.

A vádirat szerint a három férfi 2016. október elején állapodott meg abban, hogy betöréses lopásokat fognak elkövetni, kaposvári lakóhelyüktől távol. A bűncselekmények helyszínére a III. rendű vádlott által vezetett autóval mentek és a kiszemelt ingatlanokba az ajtó vagy az ablak felfeszítésével az I. és II. rendű vádlottak törtek be. Amíg ők az értékek után kutattak, harmadik társuk a gépkocsiban maradt és szemmel tartotta a környéket.

A vádirat 2016. október 12. – 18. között 3 esetet rögzít, amikor a vádlottak Zalaegerszegen, sikerrel jutottak be ingatlanokba:

I.

Az első alkalommal csupán 4 ezüstnyakláncot sikerült eltulajdonítaniuk. A lakás átkutatása során nem találták meg a sértettek több, mint 5,5 millió forintnyi félretett pénzét. A konyhaablak befeszítésével azonban, további 100.000 forint kárt okoztak.

II.

A második esetben a kiszemelt ingatlanba a kerítésen keresztül jutottak be, azonban a sértett otthon tartózkodott és megzavarta a vádlottakat, akik így futva menekültek el a helyszínről.

III.

Az utolsó alkalommal egy családi ház nappali ablakán keresztül próbáltak meg bejutni, majd mivel ez nem sikerült, a ház bejárati ajtaját feszítették fel. Az ingatlanból a sértett elhunyt férjének 30.000,- Ft értékű arany nyakláncát vették magukhoz és távoztak. A bejárati ajtó és az ablak felfeszítésével azonban 430.000 forintnyi kárt okoztak.

Papp Attila