Aranyra vizsgáztak a kanizsai fúvósok

facebook megosztás

Minősítő koncertet tartott a Nagykanizsai Fúvószenekar. A telt házas előadást a Magyar Fúvószenei Szövetség képviselői értékelték. A kanizsai zenészek produkcióját koncertfúvós és szórakoztató zenei kategóriában is a legmagasabb szintre sorolták az ítészek. Bár rengeteget gyakorolnak a kanizsai fúvósok, és sok koncertet is ad az együttes, a minősítő előadáson azonban az átlagosnál nagyobb volt az izgalom a fiatal zenészek között. 


Az átlagosnál kissé jobban izgultak a fiatal zenészek a minősítő koncert előtt, de ez sem zavarta meg a hibátlan produkciót  Fotó: Gergely Szilárd

– Nagyobb drukkot kihoz, hogy ugyanis nem minden nap minősülünk. Teljesen más párhuzamokat lehet vonni egy sima fellépés és egy minősítő koncert között. Ilyenkor a repertoárunk is teljesen megváltozik: a komolyzenéket és a könnyűzenei számokat is inkább a nehezebbik kategóriából választjuk ki - mondta el Gál Gergely a Nagykanizsai Fúvószenekar tagja.

A Nagykanizsai Fúvószenekar 2011-ben egyesült két fúvóscsoportból. Az eltelt 8 év alatt az együttes még nem állt színpadra ilyen komoly minősítők előtt. A zenekar karnagya szerint erre a megmérettetésre a további fejlődés biztosítása miatt volt szükség.


A további fejlődés biztosítása miatt volt szükség a minősítésre  Fotó: Gergely Szilárd

– Mióta egyesültünk, lényegében nem minősültünk, egyszer egy zalaegerszegi minősítésünk volt, de az is csak könnyűzenei kategóriában, és már elég régen. Én úgy gondoltam, hogy erre egy zenekarnak szüksége van. Anno, amikor még ifjúsági zenekarként működtünk a zeneiskolában, akkor többször is minősültünk. Ez a mostani minősítés a Magyar Fúvószenei Szövetségnek a minősítése - fogalmazott Tatár Csaba a Nagykanizsai Fúvószenekar karnagya.

A szövetség szakemberei és a Medgyaszay Ház telt házas közönsége is elégedetten értékelte a kanizsai fúvósok teljesítményét. Az ítészek koncertfúvós és szórakoztató kategóriában is arany minősítéssel jutalmazták a dél-zalai zenészek előadását.  

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.