Átadták a zalaszabari Holnapocska Tábor és Zobori Élménypark több mint egymilliárd forintos fejlesztéseit

A fejlesztéseknek köszönhetően a dél-zalai településen működik szombattól az ország egyetlen fix telepítésű hullámvasútja, valamint új fogadóépülettel és látogatóközponttal is bővült az intézmény.

Az ünnepélyes megnyitó kezdetén még csak egy kisfilmet nézhettek a jelenlévők azokról a fejlesztésekről, amelyeket szombattól már minden érdeklődő láthat és kipróbálhat a Zobori Élményparkban. Az avatón részt vett Rogán Antal, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter is, aki köszöntőjében elmondta: Zalaszabar megelőzte Budapestet, hiszen itt épült fel Magyarország első fix telepítésű hullámvasútja. – A mai napon azt hiszem kijelenthetjük, hogy Zalaszabar megelőzte Budapestet, mert a fővárosban egy ilyen színvonalú, egységes, gyermekeket szolgáló élménypark ma nincs. Zalaszabaron viszont van. S azt gondolom, hogy ez a helyiek összefogásának köszönhető. Gratulálók ehhez, hiszen sok év munkája van benne, s ehhez tettünk hozzá mi egy cseppet, az elmúlt évben a támogatással - mondta a politikus.


Rogán Antal hangsúlyozta: a következő évtizedben 828 milliárd forint forrást szán a kormányzat a magyar turizmus kifejezetten Budapesten kívüli fejlesztéseire  Fotó: Gergely Szilárd

Az 1,271 milliárd forintos beruházás egyik legfőbb célja az volt, hogy az intézmény a balatoni turisztikai régió legvonzóbb élményparkjává és táborává váljon, így még több gyereknek nyújthasson felejthetetlen élményeket.  – Három olyan dolog van, amit egy felnőtt eltanulhat egy gyerektől: az első, hogy miként kell ok nélkül örülni. A második, hogy hogy kell mindig valamilyen foglalatosságba elmerülni, s a harmadik az, hogy hogy kell kíméletlenül kiharcolni magának azt, amit ő akar. Ennek szellemében is, az elmúlt 8 év minden szabad forrását ide építettük be, itt használtuk föl - fogalmazott Szabadics Zoltán, a Holnapocska Tábor és Zobori Élménypark alapítója.


Szabadics Zoltán és felesége a minden évben több száz, súlyos betegségekkel élő vagy azokból gyógyuló gyerekeket vendégül látó tábor és élménypark fejlesztésére fordították minden forrásukat   Fotó: Gergely Szilárd

Magyarország első fix telepítésű hullámvasútját azonnal birtokba is vették az érdeklődők. Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program támogatásának is köszönhetően a hullámvasút mellett új fogadóépülettel és látogatóközponttal is bővült a zalaszabari intézmény. A magyar kormány a következő évtizedben 828 milliárd forintot szán a turizmus kifejezetten Budapesten kívüli fejlesztéseire, abból a célból, hogy Magyarország 2030-ra Közép-Európa vezető turisztikai térsége legyen.