Az eső sem állította meg a „Nyeregbe Kanizsa!” bringatúrát

facebook megosztás

Az önkormányzat és az idősügyi tanács második alkalommal rendezte meg a kerékpáros programot. Bár idén is több száz fő regisztrált a közös tekerésre, de a csapadékos időjárás miatt mintegy 20 vállalkozó tette meg a 20 kilométeres utat.

Már reggel 8-tól várta az Erzsébet térre érkezőket a kanizsai KOKSZ csapata. Az esős időjárás azonban nem tette lehetővé, hogy a tagok oldtimereiken tegyék meg a 20 kilométeres távot. – A velocipédek ilyen esős időben érdekesen mozognának a tömör gumi miatt. Amennyiben esik, nem fogunk indulni, viszont itt leszünk a rendezvényen végig. A kerékpárjaink bent vannak az autóban, megtekinthetők, egyébként 14-en jöttünk el a csapatból - fogalmazott Dene Tibor, a csapat elnöke.

A Zalakarosi Fürdő csapata is regisztrált a kanizsai kerékpáros programra. – A nagykanizsai önkormányzat megkeresett minket, hogy mint egy csapat indulunk el ezen a rendezvényen, s ennek nagy örömmel tettünk eleget. Kollégáimmal közösen sportolunk, én a labdarúgást preferálom, ők a futást, kerékpározást. Szerintem ez egy kiváló kikapcsolódás, az, hogy milyen idő van az pedig teljesen mindegy - említette Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója.


Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő is csatlakozott a „Nyeregbe Kanizsa!” bringatúrához (Fotó: Gergely Szilárd)

A résztvevők között ott volt Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő is. – A mozgás az minden életkorban nagyon-nagyon fontos. Idősebb korban is a fittséget, az egészségünket tudjuk vele megerősíteni, támogatni vagy a gyógyulást megkönnyíteni azzal, ha valaki rendszeresen mozog, edzi a testét. Akár egy sétával, kerékpározással vagy úszással. A kerékpározás, amelyik sportról a mai nap is szól, gyerekkortól egészen idős korig űzhető - hangsúlyozta a politikus.


A résztvevőket Dénes Sándor polgármester köszöntötte az Erzsébet téren (Fotó: Gergely Szilárd)

Azokat a kerékpárosokat, akiket a szeles, esős időjárás sem tántorított el Dénes Sándor köszöntötte. A polgármester elmondta, hogy a legnagyobb sportolókat – így például a kanizsai hosszútávfutó Lubics Szilviát is – az a kitartás jellemzi, ami ahhoz is elengedhetetlen, hogy a „Nyeregbe Kanizsa!” kerékpárosai is teljesítsék a 20 kilométeres távot. – Mindannyian ismerik Lubics Szilviát, a kiváló ultramaratonista sportolónkat. Egyszer beszélgettem vele, s azt kérdeztem tőle, hogy minden nap fut? Azt mondta igen, természetesen, reggel korán kelek, 5 órakor, s azt követően indulok. Mondtam, hogy ez rendben is van, de, ha olyan idő van, mint például most, hogy csapkod az eső, fúj a szél, akkor azért visszabújik az ágyba és nem indul el? De azt mondta nem polgármester úr, akkor is elindulok - mondta a polgármester.

A kerékpáros program résztvevőit Szűcs Imre atya áldotta meg a rajt előtt, majd a Király utcát érintve indultak el a bringások az Erzsébet térről. A cél a bajcsai futballpálya volt, ahol forró tea várta a beérkezőket. A célállomáson több díjat is átadtak, valamint a KOKSZ kanizsai csapatának velocipédeit is megtekinthették a kitartó résztvevők.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.