Az országosukra kvalifikáltak

A kanizsai területi birkózóverseny tétje a bajnoki cím megszerzésén kívül az országos bajnokságokra történő továbbjutás volt. A nagykanizsai színeket két egyesület, a Kanizsai Birkózó Sportegyesület és a Zsigmondy-Winkler DSE képviselte egyaránt tíz-tíz versenyzővel. A kanizsai sportolók eredményesen szerepeltek és számos továbbjutójuknak örülhettek az országos bajnokságra. A diák II korcsoportnak május 4-én, Szentesen, a diák I-nek május 17-én, Gyomaendrődön lesz az országos seregszemléje.


Az ifjú birkózók szabadfogású versenyéről sokan kvalifikálták magukat az országos bajnokságokra

Kanizsai eredmények, diák II korcsoport (10-11 évesek). 35 kg: 1. Lakatos Kevin (Zsigmondy). 29 kg: 2. Cserép Tamás (Zsigmondy). 50 kg: 2. Dányi Albert (Kanizsai BSE). 29 kg: 3. Fata József (KBSE). 42 kg: 3. Sütő Márton (Zsigmondy). A csapatversenyben a Kanizsai BSE együttese az előkelő harmadik helyen végzett. Diák I korcsoport (12-13 évesek). 63 kg: 1. Pőcze Bence (KBSE). 35 kg: 2. Fata Lajos (KBSE). 50 kg: 2. Csárdi Milán (KBSE).

- A versenyt megtisztelte jelenlétével Nyers Emma, Nyers László lánya, aki egy vándorserleget ajánlott fel a legeredményesebb kanizsai birkózónak és a kupát idén is – ahogy az elmúlt esztendőben is - Pőcze Bence vehette át – mondta el a verseny kapcsán Szatmári Zsolt, a KBSE vezetőedzője.