Az új udvarló útonálló módjára támadt rá a barátnője volt lovagjára: testi sértésért kell majd felelnie nemsokára

Nem tudta feldolgozni a szakítást egy fiatalember, és rendszeresen a volt barátnője után járkált. Nem lett jó vége a dolognak, ugyanis a lány 29 esztendős, új barátja ezen annyira feldühödött, hogy féltékenységi rohamában, szinte útonállóvá válva támadt rá a vetélytársára. Aki valójában nem is vetélytárs, mert a nő már választott – mert ugye mindig a nők választanak, ez valahogy az ő privilégiumuk –, és őt választotta. Akkor meg minek a balhé? Még a végén elijeszti maga mellől az agresszivitásával az új menyecskét. A villáskulcsos bántalmazásba torkolló büntetőügy részleteiről dr. Pirger Csabát, megyénk főügyészségének sajtószóvivőjét kérdeztem.

A 29 éves, sárhidai terhelt barátnője 2018 novemberében szakított korábbi barátjával, aki a szakítást nem tudta feldolgozni: rendszeresen próbált kapcsolatba lépni a lánnyal, rendszeresen autózott el a nő lakóhelye felé, de a lány nem állt vele szóba. 2018. december 23. napjának estéjén a terhelt és barátnője Zalaegerszegen voltak moziban. Ezalatt a volt barát, a későbbi sértett gépkocsival elhajtott a nő lakóhelyéhez azzal a céllal, hogy megnézze, áll-e idegen autó a házuk előtt. A lány otthon lévő szülei észlelték, hogy valami mozgás van a ház körül. Erről értesítették lányukat telefonon, illetve félelmükben áthívták magukhoz egyik sárhidai ismerősüket.

Időközben befejeződött a film, a vádlott és barátnője autóval mentek haza Sárhidára, amikor 22 óra 30 perc körüli időben, az Arany János utcában észlelték a VOLVO típusú személygépkocsival közlekedő sértettet. A terhelt követni kezdte őt: meg akarta állítani és tisztázni akarta, miért járkál a sértett a lány háza körül, ez azonban, egy vele szemben foganatosított rendőri intézkedés miatt ekkor még nem sikerült. A terhelt a rendőri intézkedést követően hazavitte a barátnőjét, majd az AUDI típusú személygépkocsijával elindult az egyik ismerőse társaságában, hogy megkeressék a sértettet. 23 óra 45 perc körüli időben észre is vették, hogy a sértett még mindig Sárhidán autózik, ezért a Béke utca – Arany János utca kereszteződésében a terhelt gépkocsival elé vágott és feltartóztatta őt.

Miután megálltak, a terhelt felindultan kiszállt az autóból, miközben magához vett egy 27-es méretű villáskulcsot és szitkozódva, számonkérően lépett a sértett gépkocsijához. A sértett is ki akart szállni az autójából, de a terhelt megrúgta a nyíló ajtót: a sértett lába beszorult az ajtó és a küszöb közé, így a gépkocsiban maradt. Ezt követően a támadó kinyitotta a sértett autójának vezetőoldali ajtaját, és kérdőre vonta, hogy „mit koslat a barátnője után”, majd a kezében lévő villáskulccsal, több alkalommal is a sértett feje felé ütött. A megtámadott férfi az ütések elől a jobb első gépkocsiülés felé elhajolt, majd a fejére mért ütéseket a felemelt bal karjával, valamint bal lábával próbálta kivédeni. Ez sikerült is, így az ütések a könyökét, illetve a térdét találták el.

A felindult terhelt cselekményét látva, a vele lévő ismerőse is kiszállt az autóból és elhúzta a terheltet. Ezután a sértett leeresztette a bal karját a feje elől, amit látva a terhelt visszalépett hozzá és egy alkalommal megütötte a villáskulccsal a sértett arcát-orrát, amin az ütés következtében felszakadt a bőr és a seb erősen vérezni kezdett. A terhelt ezt követően közölte a sértettel, hogy a kórházban mondja azt, hogy elesett, majd a sértettet továbbra is szidalmazva távozott, aki pedig kihívta a rendőrséget.

A bántalmazás következtében a sértettnek az orrán és a bal térdén zúzott seb keletkezett, illetve bal könyöke is zúzódott. A sérülések gyógytartama 8 napon belüli volt ugyan, azonban az elkövetés eszközére és a támadott testtájékra figyelemmel a sértettnél – ha karjával és lábával nem védi a fejét – súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés is bekövetkezhetett volna. Mindezek miatt a Zalaegerszegi Járási Ügyészség testi sértés bűntettének kísérletéért emelt vádat a 29 esztendős, sárhidai férfi ellen.

Papp Attila