Az úrvacsora éve lesz 2020 a Magyarországi Evangélikus Egyházban

A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) zsinata tematikus évet hirdet: 2020 az úrvacsora éve lesz - közölte MEE kommunikációs szolgálata az MTI-vel.    

Azt írták: nagycsütörtökön a keresztény világ arra emlékezik, hogy Jézus Krisztus tanítványaival úrvacsorai közösséget formált, amikor ezt mondta nekik: "ezt cselekedjétek az én emlékezetemre!"     

"Az úrvacsora az egész kereszténység olyan titka, lehetősége és alkalma, ahol a hívők a kenyérben és borban megélhetik a közösséget Jézus Krisztussal és egymással is.     

Azt írták: reményük szerint a tematikus év "lélekben megerősíti az evangélikus híveket, továbbá előrevisz az egyház látható egysége felé vezető úton".    

Az MEE olyan programokat tervez, "amelyek az egyház belső megerősödését és a széles körben értelmezett emberi közösség építését" szolgálják.    

Konferenciák, találkozók, tanítások, előadások akadémiai és gyülekezeti szinten, művészeti alkotások (film, zene, irodalom), pályázatok, továbbá a felekezeti és vallásközi párbeszéd alkalmai egyaránt szerepelnek az egy éven át tartó programsorozatban - olvasható a közleményben.    

Hozzátették: az év során szeretnék "szorosabbra fűzni a testvéri közösséget" "katolikus testvéreikkel", akik szintén 2020-ban a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust rendezik  Budapesten, és "protestáns társaikkal" is, akikkel évszázadok óta közös úton járnak.    

Szeretnének tanúskodni "a világ számára a megbékélt különbözőségről és legfőképpen az egyház uráról, Jézus Krisztusról" - tették hozzá.

MTI