Beiratkoztak a tankerület leendő első osztályosai

Gördülékenyen, a várakozásoknak megfelelően alakult a leendő első osztályosok beíratása a múlt héten, tájékoztatta a Kanizsa TV Híradóját Magyar Ferenc tankerületi igazgató.

A Nagykanizsai Tankerületi Központ illetékességi területén 916 gyermeket írattak be a szülők, így a tervek szerint 51 osztály indul a kanizsai, a letenyei és a keszthelyi járás intézményeiben szeptembertől. Nagykanizsán 18 osztályban 358-an kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat az új tanévben. A beiratkozás eredményéről a szülőket írásban tájékoztatják április utolsó napjáig, májusban pedig, a korábbi évekhez hasonlóan, az intézmények szülői értekezletet tartanak, amelyen az iskolakezdéssel kapcsolatos teendőkről lesz szó. A tankerületben folyamatosan dolgoznak azon, hogy a gyerekek jól felszerelt, korszerű körülmények közt tanulhassanak.


Az oktatási intézmények májusban szülői értekezletet is tartanak az iskolakezdéssel kapcsolatban (Fotó: archív/Gergely Szilárd)

– Kettő éve alaposan felmértük az intézményeket, és azóta tervszerűen, tudatosan hajtjuk végre a fejlesztéseket, felújításokat, és minden nyáron természetesen a karbantartásokat is. Az intézményvezetőkkel már túl vagyunk egy egyeztetésen, a kollégáim dolgoznak az ütemezésen. A tavalyi és tavalyelőtti évhez hasonlóan idén is több mint 100 millió forintot szánunk a nyári karbantartásokra, felújításokra – hangsúlyozta Magyar Ferenc.