Digitális környezet a köznevelésben

facebook megosztás

Értékelték az iskolai digitális környezet több mint 110 millió forintos fejlesztésének eddigi eredményeit. A Digitális környezet a köznevelésben című szakmai napot a Mező-gimnáziumban tartották. A projekthez a Nagykanizsai Tankerületi Központ öt intézménye csatlakozott. Ezek az iskolák új, a 21. századi informatika oktatáshoz nélkülözhetetlen eszközöket vásárolhattak, a résztvevő intézmények pedagógusai pedig ehhez kapcsolódó óravázlatokat, gyakorlati terveket dolgoztak ki.

A szakmai napon szó esett a 110 millió forintos projektnek köszönhetően megvalósult fejlesztésekről és arról a tananyagról, amit a digitális leszakadás megállítására dolgoztak ki a résztvevő szakemberek. – A projekt célja, hogy a tanórákon nemcsak digitális eszközöket alkalmaznának, hanem egy olyan koncepció, szemléletmód, oktatási módszertan valósuljon meg, amivel az oktatásban a digitalizáció, illetve az ehhez kapcsolódó kompetenciák elterjedése, hasznosítása, a tanórákba való beépítése minél hatékonyabban megtörténjen - mondta el dr. Molnár Zoltána Nagykanizsai Tankerületi Központ projektmenedzsere.

A projekthez öt iskola, a Mező-gimnázium, a Körősi-Péterfy-, valamint a letenyei és egy keszthelyi iskola csatlakozott két évvel ezelőtt. A projektnek köszönhetően interaktív táblákat, tableteket, valamint – egyebek mellett – építőkockákból álló robotokat is kaptak az intézmények. – Nagyon sok pozitív élményt hoztak iskolánk életébe: a robotok mozgékonyak, viszonylag egyszerűen lehet programozni őket, így a diákok számára ez hatalmas élmény, s a kollégák számára szintúgy - mondta Májer Anita a Dr. Mező Ferenc Gimnázium intézményvezetője. A programban részt vevő további 4 intézményben is tartanak majd szakmai napot, ahol az adott iskolában elért eredményekről számolnak be a pedagógusok.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.