Digitális témahét

facebook megosztás

3D-s terveket is készítettek a hevesisek a Cserháti-iskola Petőfi utcai tanműhelyében.Az általános iskolában digitális témahetet tartanak, ezért a hetedikes tanulók játékos formában ismerkedhettek a legkorszerűbb elektronikai tervezési technikákkal.

Még mesefigurákat is tervezhettek a Hevesi-iskola tanulói a mai tanműhely-látogatáson. A digitális témahét keretében az intézmény hetedikesei a 3D-s tervezés alapjaiba is bepillantást nyerhettek. Különböző 3D-s technológiákat ismerhetnek meg, különböző érdekes dolgokat tanulhatnak, s érdekes tárgyakat készíthetnek. Megismerkedhetnek a lézervágással, a 3D-s tervezéssel, a 3D nyomtatók működésével, s különböző elektronikai eszközökkel, elektronikákkal, és saját elektronikát is létrehozhatnak mondta Vlasics Gyula, a Hevesi-iskola informatika-matematika szakos tanára.


A hetedikes tanulók az általuk tervezett képekkel és mesefigurákkal Fotó: Hevesi-iskola

A gyerekeknek a Cserháti-iskola elektronika munkaközösség tagjai mutatták meg 3D-s tervezés alapjait. – Megtanulják egyszerű formában, direkt gyerekeknek létrehozott felületen, hogy hogyan kell egy 3D-s tervet elkészíteni, amit aztán 3D nyomtatók segítségével a gyerekek ki is tudnak nyomtatni. Megtanulják a lézervágó használatát, a gravírozást, a vágást. Aztán az ott elkészített formából egy nagyon egyszerű elektronika segítségével – hiszen húsvét közeledik – világító képeslapokat csinálunk - említette Törökné Mihályfi Izabella, a Cserháti-iskola elektronika munkaközösségének tagja.

A program céljai között az is szerepelt, hogy népszerűsítse a mérnöki pályát és az elektronikai szakmákat a fiatalok körében.  

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.