Egy leblokkolást is legyőzve

Kanizsa VSE (1.) – Dunakanyar Waterpolo (8.) 19-14 (6-3, 2-6, 6-1, 5-4)

OB I B férfi vízilabda-mérkőzés, felsőházi rájátszás, 1. forduló. Nagykanizsa, 60 néző. Vezette: Nové, Juhász G.

Kanizsa: Pelle – Salamon 5, Francsics, Dobay G. 5, Balli, Dobay P., Mocsári 1. Csere: Kovács Á. 1, Hertzka 3, Szilágyi 2, Knézy 1, Horváth B., Fodor 1. Edző: Ludányi Kadosa.


Salamon Attila (4) nem aprózta el a Kanizsa VSE-nél, hiszen ötször volt eredményes a vízilabda felsőházi rájátszás első fordulójában

Fotó: Gergely Szilárd

Bár a leányfalui központú Dunakanyar a felsőházi rájátszásba pont nélkül fordult, tudták a nagykanizsaiak, hogy nem néznek egyszerű feladat elé. S így is lett, bár az első negyed nem indult rosszul, hiszen Ludányi Kadosa legénysége 4-0-ra is elhúzott. A második nyolc percben rémálomszerűen alakult minden, hiszen 6-3-ről egyszeriben 6-8 lett az állás a vendégek javára, sőt két negyed után „összesítésben” is vezettek a dunakanyariak. Innen a vendéglátók megemberelték magukat és ők produkáltak egy remek szériát, hogy az utolsó felvonásra már biztos vezetésük tudatában forduljanak. A végén még egy hosszú hajrával próbálkozott a vendég együttes, de a házigazdák visszaverték ezt és három pont megszerzésével nyitottak a felsőházban.

- Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű a találkozó és ez be is igazolódott – mondta el Ludányi Kadosa, a KVSE trénere. - A felsőházban valóban most kezdődött el a játék, ezért is van nagy értéke minden egyes megszerzett győzelemnek. Nagyon bekezdtünk, aztán volt egy másfél negyednyi időszak, amikor beblokkoltunk. Kihevertük és ha a lőtt góljaink számát nézzük, nem lehet okunk a panaszra, azért ez a felsőházban nem olyan rossz, meg aztán volt már tempó is játékunkban, ami szintén pozitív dolog.

P.L.