Felvidéken jártak a Mező-gimnázium tanulói

facebook megosztás

Március végén a Határtalanul! program keretében egy ötnapos szlovákiai kiránduláson vett részt a Mező-gimnázium negyven diákja és négy kísérőtanára. Az utazás egyik célja, hogy a tanulók bepillanthassanak a felvidéki magyarság életébe. – Mindnyájunk nevében azt mondhatom, hogy ez a kirándulás sokkal többet adott számunkra, mint reméltük – mind történelmi vonatkozásban, mind a magyarságtudatunk erősítését tekintve is. Nemcsak láttuk ezeket a várakat, illetve hallanak róluk a diákok történelemórán, hanem egyrészt megmászhattuk, tapinthattunk dolgokat. Múzeumokban szintén kézzel és interaktívan is megtapasztalhattuk mindezt az élményt - fogalmazott Kötőné Fazekas Judit, az iskola pedagógusa.

A csoport felvidéki várakat keresett fel. Egyebek mellett Pozsonyban, Dévényben, Selmecbányán és Zólyomban is jártak. Ipolyságban partnerintézményükhöz, a Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskolába is ellátogattak, ahol kvízjátékkal és közös énekléssel zárták a programot. – Nagyon kedvesek voltak, egyből megtaláltuk a közös hangot, és nagyon barátságosak voltak, barátságokat is kötöttünk. Még most is tartjuk a kapcsolatot egymással - mesélte Láncos Liliána.

A kanizsaiakat fogadó ipolysági partneriskola hamarosan viszonozza a látogatást. – A partneriskola június ötödikén látogat el Magyarországra. Elsősorban a Balatonfelvidék várait fogják megnézni, valamint Nagykanizsára is ellátogatnak hozzánk - említette Tóth Mátyás.

A kirándulást megörökítő fotókból egy kiállítást is készítenek az iskola galériájában, amit a partneriskolából érkező diákoknak is megmutatnak majd.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.