Gerillakertészek

2019. ápr. 17.

Gerillakertészek szépítették meg a Deák tér parlagon hagyott területeinek egy részét. Az akció az éj leple alatt történt, az önkormányzat „Zöld Város, Zöld Nagykanizsa” projektjének keretében. Mára a több mint egy héttel ezelőtti kertészkedés zsűrizése is véget ért, az önkéntesek pedig a város napján kapják meg jutalmukat.

A jelentkező kertészeknek minden szükséges hozzávalót, így eszközöket és növényeket is biztosítottak az ötletgazdák Az önkénteseknek egy-egy parcellát kellett saját elképzelésük szerint megszépíteni, de az újrahasznosításra és a környezetvédelemre is figyelniük kellett. – Azt gondolom, hogy szépérzékünket, lokálpatrióta mivoltunkat akár egy ilyen színesítő ötlettel is lehet fokozni. Én büszke vagyok arra, hogy Kanizsa a kertek városa is, meg talán az ilyen típusú kis virágos kerteké. A távolról jövők mindig rácsodálkoznak a Kanizsán lévő nagy zöldfelületekre és benne a szép növényeinkre – legyen ez egy újabb rácsodálkozás - fogalmazott Balogh László zsűrielnök.


Az önkéntesek az éj leple alatt szépítették meg a Deák tér parlagon hagyott területeinek egy részét

Az első alkalommal meghirdetett akcióra négy csapat jelentkezett, de a szervezők így is elégedettek. - Sikerült négy olyan blokkban virágosítani a területet, ahol eddig még nem volt ilyen, és meglepődve tapasztalták az érdeklődők, az erre látogatók, hogy megtörtént egy ilyen virágosítás. Úgyhogy, jól sikerült a gerillakertészet, ezúton is szeretném megköszönni azoknak, akik ebben részt vettek. Valamint a Netta-Pannonia és a Via Kanizsa segítségét is, hiszen nélkülük ez nem jöhetett volna létre - mondta Horváth István, a „Zöld Város, Zöld Nagykanizsa” projekt menedzsere.

A legszebben és a legkreatívabban gerillakertészkedő csapatot a város napján jutalmazzák majd, a rendezvényen pedig a „Zöld Város, Zöld Nagykanizsa” projekt részeként a szervezők egy „Zöld szigeten” várják az ifjúságot.