„Ha négyszemközt leszünk, ennek még lesz folytatása, lejátsszuk.”: két parkolóhelyet foglalt el egyszerre a nagymenő

Szinte látom a lelki szemeim előtt, mikor a 39 éves, zalaegerszegi, magát menőnek gondoló „csávó” beparkol – „beparkol”, na, inkább hagyjuk – a pöpec kocsijával, úgy, hogy mindjárt elfoglal két parkolóhelyet is. Mikor ezért megbüntetik, akkor nem a bukszát nyitja ki a nagymenő, hanem leköpi, megüti és megfenyegeti a parkolóőrt, aki csak a munkáját végzi. Én azt gondoltam, hogy egy ilyen „komoly” embernek 3895 forintnyi büntetés az semmi, biztos azért parkol így. Aztán ugye, hogy tévedtem: inkább olyan lehet ez az egerszegi atyafi, mint azok a szintén komoly emberek, akik a „telehiteles, fullextrás” BMW-vel beállnak a benzinkútra, aztán megitatják a „paripát” 2 ezer forintért, mert ugye egy ezrest félre kell tenni a menüre is…

Szintén egy elszomorító büntetőügy, amelynek 39 esztendős főszereplője felnőhetne már a korához: no, annyi bizonyos, hogy a Zalaegerszegi Járásbíróság eljáró ítésze majd „segít” neki ebben. A vádemelésig jutott bűnper részleteiről dr. Pirger Csabát, megyénk főügyészségének sajtószóvivőjét kérdeztem.

A 39 éves, zalaegerszegi férfi 2018. november 29-én, 14 óra körüli időben egy Toyota típusú személygépkocsival oly módon parkolt le a zalaegerszegi, Csipke Parkolóházban, hogy a gépjárművel egyszerre két parkolóhelyet is elfoglalt. Ezért a parkolóházat üzemeltető Városgazdálkodási Kft. alkalmazottja 3895,- forintnyi pótdíjat szabott ki a terhelttel szemben. A 39 éves férfi ezt nehezményezte, és a parkolóház bejárata előtt – ahova az utcáról is be lehetett látni – szóváltásba keveredett az egyenruhában intézkedő parkoló-ellenőrrel.

Miközben az ellenőr közölte a terhelttel a pótdíj kiszabásának okát és felhívta a figyelmet az ezzel kapcsolatban is kifüggesztett házirendre, a terhelt egész közel hajolt hozzá és az arcába köpött. Majd, amikor a sértett telefonon jelentést akart tenni főnökének a történtekről és közben elfordult, a férfi jobb öklével, közepes erővel vesetájékon ütötte, majd meg is fenyegette, hogy „ha négyszemközt leszünk, ennek még lesz folytatása, lejátsszuk.”

A terhelt erőszakos, kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy a parkolóházban és annak bejárata előtti utcarészen elhaladó járókelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen. Mindezért a Zalaegerszegi Járási Ügyészség garázdaság miatt emelt vádat a 39 esztendős, megyeszékhelyi férfi ellen.

Papp Attila