Hagyományőrzés és kapcsolatépítés

A népi kultúra napját ünnepelték a Medgyaszay Házban. A Csillag Citeraegyüttes és a Fürge Lábak Néptánccsoport rendezvényén 16 csoport lépett fel.

A több órás programnak vannak évek óta visszatérő fellépői is, ilyen – mások mellett - az Újudvari Dalkör. – Lassan 10 éve énekelünk együtt, 13-an vagyunk. Van állandó harmonikás kísérőnk, Vadlek László és a szólóénekesünk Megyesi Zoltán. Azért vagyunk dalkör, mert nótákat, népdalokat és amit éppen meg tudtunk tanulni mindent éneklünk - fogalmazott Gregor Tiborné, az Újudvari Dalkör vezetője.

A házigazda Csillag Citeraegyüttes és a Fürge Lábak Néptánccsoport tagjai is nagyon sokat készültek a népi kultúra napjára. Az ünnepi rendezvény fő célja a hagyományok átadása és a dalkörök közötti baráti kapcsolat ápolása volt. - Általában népdalokat adnak elő a csoportjaink, elvétve azért adódnak, akik a nótát kedvelik, azt művelik. Természetesen így a nótát sem hagyjuk ki, hiszen a barátság nagyon sokat számít, az a legfontosabb. Így teljesen mindegy, hogy mit énekelnek - összegzett Lakatosné Ónodi Erzsébet, a házigazda csoport művészeti vezetője.


A népi kultúra napját ünneplő rendezvényen 16 csoport lépett fel

A telt házas programon magyar népdalokat, nótákat, katonaénekeket, valamint citeramuzsikát és néptáncot is hallhattak és láthattak a résztvevők a Medgyaszay Házban.