„Három másodpercetek van, hogy hívjatok egy taxit!” Kanizsán garázdálkodott egy 24 éves, bocskai fiatalember

facebook megosztás

Tarhált, fenyegetőzött, tört – zúzott a fékezhetetlen, bocskai illetőségű garázda: a balhézásból a lakóhelyének is kijutott. Elég az hozzá: a saját édesanyja autójának mind a négy gumiabroncsát kiszúrta, csak azért, mert az anya nem vitte be Nagykanizsára. A büntetőügy részleteiről megyénk főügyészségének sajtószóvivőjét, dr. Pirger Csabát kérdeztem.

Egy fiatalember 2018. április 6. napján,a barátai társaságában utazott Felsőrajkról Nagykanizsára, ahol a központi buszpályaudvaron lévő pékség előtt, 19.30 órakor találkoztak két lányismerősükkel. Eztán egy szórakozóhelyre mentek, majd a két lányt visszakísérték a 22.40 órakor induló autóbuszukhoz. Ezt követően a négy fiatal a pályaudvar Zalaco üzlete előtt beszélgetett, amikor egy ismerőse társaságában odalépett hozzájuk az ittas állapotban lévő, bocskai illetőségű, 24 éves fiatalember, a későbbi terhelt.

„Három másodpercetek van, hogy hívjatok egy taxit”

Közölte velük, hogy „van három másodpercünk arra, hogy hívjanak neki egy taxit”. Miután a négy fiatal közölte, hogy nem tudják egy kanizsai taxi számát sem, ezután már pénzt kért tőlük. Mivel ezt is elutasították, a terhelt az mondta, hogy „szét foglak titeket csapni”, majd ezt követően, a helyszínről eltávozott. A társaság tovább beszélgetett, s miközben, egy hozzájuk utazási információért odalépő fiatal lánnyal is szót váltottak, a terhelt visszalépett hozzájuk: a lánnyal próbált beszélgetést kezdeményezni, aki azonban elzavarta onnan.

A baráti társaság hamarosan a közeli Erzsébet térre indult, hogy pénzt vegyenek fel az egyik bank-automatából. Ahogy elhaladtak a terhelt mellett, az feléjük szólt, hogy „mi a f….t kerestek itt?”. A társaság nem foglalkozott a férfivel, hanem tovább mentek, ám a vádlott követni kezdte, s közben felszólította őket, hogy takarodjanak el onnan. Egyikük a bocskai férfi viselkedését megelégelte, és egy gyógyszertár bejárati ajtaja előtt elhaladva visszafordult a terhelt társaságában lévő férfihez, akitől megkérdezte, hogy „mi a f….t kötekedik a haverod?”. A vádlott erre közölte, hogy nem ismerik őt, nem tudják, kivel kötekednek, fejezzék be, menjenek tovább.

A társaság az Erzsébet tér irányába indult tovább, amikor odalépett egyikük mögé a terhelt, majd neki a jobb combját – egy alkalommal – megrúgta. A bocskai férfi olyannyira ittas volt, hogy – bár ő támadott – a rúgás hatására elesett. Mikor felkelt a földről, elővett egy kihajtható kis zsebkést, azt kinyitotta, s a társaság felé lendítette, akik kihátráltak a támadása elől. Ekkor a bocskai férfi megint elvesztette az egyensúlyát, és ismét elesett, míg a társaság a helyszínről elfutott, és értesítették a rendőrséget.

Hitelbe akart inni: nem jött össze…

A terhelt 2018. április 23. napján, 16.45 órakor jelent meg mostoha apja társaságában, ittas állapotban egy nagykanizsai, Teleki úti presszóban. Az apa a kiszolgálást végző nőtől el akarta kérni a presszó tulajdonosának a telefonszámát, hogy hitelbe tudjanak inni, de ettől a pultos elzárkózott. Erre szitkozódni, háborogni kezdett, melybe bekapcsolódott a terhelt is. A nő ekkor felszólította őket, hogy menjenek ki a presszóból. A vádlott és mostoha apja el is indultak kifelé, de menet közben a terhelt, dühében a presszó bejárati ajtaja mellett elhelyezkedő, 2 mm vastagságú, és 460x60 centiméter méretű üvegportálba ütött, amely betörött.

A saját édesanyja gumiabroncsait is kiszurkálta

A terhelt 2018. június 17. napján, 16.00 óra körüli időben a bocskai otthonában tartózkodott, amikor felébresztette édesanyját, s felszólította, hogy vigye be őt gépkocsival Nagykanizsára. Ennek édesanyja nem tett eleget, mire a terhelt őrjöngeni kezdett: kést vett elő, s az udvaron álló, az édesanyja használatában lévő Opel Zafira személygépkocsi mind a négy gumiabroncsát kiszúrta. Az okozott kár 86.000 Ft volt.

Bort, tyúkot, motorkerékpárt lopkodott össze Bocskán

A fiatal vádlott 2018. augusztus 6. napján, pontosan már meg nem állapítható időben – a sértett tudta és beleegyezése nélkül – bement egy bocskai férfi lakásának bekerített udvarára. Az ott található, nyitott állapotú pajtából előbb egy Pannónia T5 típusú motorkerékpárt, majd később 3 db tyúkot és egy kaniszterben, 5 liter bort tulajdonított el, 131.500,- forint értékben.

Mindezekért a Nagykanizsai Járási Ügyészség garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a 24 esztendős, bocskai férfi ellen.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.