Hétfőn kezdődik a tárgyalása a Nagykanizsán rablást elkövető, kerecsenyi útonállónak

Az se mindennapi, ahogy a kerecsenyi B. K.kirabolta az egyik ismerősét Nagykanizsán. Mivel az áldozatánál nem volt pénz, először elkocsikázott vele kölcsönért, majd a hitelbe kapott készpénzt rabolta el a szerencsétlenül járt áldozatától. Rablás bűntette miatt fog felelni az amúgy is büntetett előéletű férfi, hétfőn veszi kezdetét bűnpere Nagykanizsán. A holnapi, elsőfokú nyilvános előkészítő ülésen B. K. kihallgatása várható: ítéletet dr. Török Judit büntetőbíró hoz majd az ügyben.

A kerecsenyi, büntetett előéletű férfi 2018. október 8-án, 19.45 óra körüli időben a nagykanizsai Attila utcában lévő Pingvin Szeráj büfé előtt tartózkodott, amikor észrevette, hogy a közelben állt meg az általa ismert sértett a Skoda Fabia típusú gépkocsijával. A gyanúsított beszállt a sértett autójának hátsó ülésére, majd felszólította őt arra, hogy adjon neki pénzt. A sértett közölte, hogy nincs nála pénz, ezért B. K. veréssel fenyegette meg. Ettől a sértett megijedt, majd felhívta telefonon a barátját, akivel megbeszélte, hogy őt pénzszerzés céljából felkeresi: ezért a kanizsai Fő utcán lévő házának a kapualjába mentek.

Itt B. K. és a sértett kiszálltak a gépkocsiból, majd bementek a kapualjba,ahová a barát is lement, ám tartott a terhelttől, így nem avatkozott be kettőjük vitájába. A gyanúsított itt tovább fenyegette veréssel a sértettet, annak érdekében, hogy neki pénzt adjon. A sértett ennek vonakodott eleget tenni, ezért a terhelt ököllel arcon ütötte, ami miatt a sértett nekiesett a falnak, és beütötte a fejét a falon lévő kapcsolószekrénybe. A sértett végül a bántalmazás hatására átadott 5 db 1000,- Ft-os bankjegyet a gyanúsítottnak, amit a barátjától kapott kölcsön: B. K. csak ezután hagyta el a helyszínt. Mindezek miatt a Nagykanizsai Járási Ügyészség rablás bűntettével vádolta meg a kerecsenyi férfit.

Papp Attila