Ingyenes koncert a Nemzetközi Jazz Napon

Nagykanizsa idén is csatlakozik a Nemzetközi Jazz Nap világméretű programjaihoz. A hatodik alkalommal tartott rendezvényről Halmos Ildikó a Nagykanizsai Honvéd Kaszinó igazgatója és Halász Gyula a Magyar Jazz szövetség tagja adott tájékoztatást. Amint az elhangzott, az UNESCO 2011-ben hozott döntése értelmében minden év április 30-án tartják a Nemzetközi Jazz Napot. Ebből az alkalomból a világ közel 200 országában nagyszabású koncerteket, előadásokat, filmvetítéseket, fórumokat és kiállításokat tartanak.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Honvéd Kaszinó örömmel ad helyet ennek a rendezvénynek, annál is inkább, mivel a nagykanizsai jazz klub régebben itt működött és azóta is több jazz rendezvényt tartottak az intézményben.

A jazz világnapi rendezvény 18 órakor Goór Gábor jaZZanatok#2 című fotókiállításával kezdődik. Ezt követően 19 órakor az etno-jazz műfaját reprezentáló Borbély-Dresch Quartet fellépésére kerül sor. Halász Gyula kiemelte, hogy Magyarország egyik legjobb jazz formációja igazi zenei csemegét kínál a jazz és a népzene iránt érdeklődők számára. Aki eljön, az meghallhatja, hogyan fér meg két „dudás” egy bandában - tette hozzá a Magyar Jazz Szövetség tagja.