Kanizsaiak az országos döntőben

facebook megosztás

Szép és értékes minden élet az Isten által teremtett világban, mondta a tankerületi központ igazgatója a tanulásban akadályozott gyermekek komplex tanulmányi versenyén. A megmérettetés megyei fordulóját ma tartották a Szivárvány EGYMI-ben, ahol a megye öt fejlesztő intézményének hatodik és hetedik osztályosai versengtek. A négyfős csapatok közti megmérettetést a házigazdák nyerték, így kanizsai diákok képviselik Zala megyét az országos döntőben.

44. alkalommal írta ki az Oktatási Hivatal a tanulásban akadályozott gyermekek komplex tanulmányi versenyét, amelynek megyei fordulóját Nagykanizsán rendezték. A megmérettetésen Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte a résztvevőket. – Pedagógusként és magánemberként is mondom: hitem szerint Isten a világot szépnek teremtette, és benne áldással szépnek született minden élet. Nem egyformának, de egyaránt szépnek és értékesnek – hangsúlyozta.

A tanulmányi versenyen magyarból egyénileg, a többi tantárgyból, így például a természetismeret, a történelem és az életvitel tárgyakból csapatban kellett teljesítenie a diákoknak. – Különösen fontos a komplex tanulmányi verseny, hiszen az a tévhit, hogy a szegregált intézményekben sokszor nem is órarend szerinti oktatás folyik. A mi iskolatípusunk ugyanolyan iskola, mint a többségi általános iskola, tehát tanórákat tartunk, 45 perceseket a gyermekeknek – mondta el Horváth Piroska, a Szivárvány EGYMI intézményvezetője.

A zalaszentgróti, zalaegerszegi, lenti, keszthelyi és a házigazda kanizsai gyermekek már szeptembertől készültek a megmérettetésre. A mai versenyen végül a Szivárvány EGYMI tanulói teljesítettek a legjobban. A diákok ezzel továbbjutottak az országos döntőre, melyet május végén rendeznek Kisújszálláson.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.