Kanizsán edzőtáboroztak a régió legjobb birkózói

facebook megosztás

Nagykanizsán edzőtáboroztak a régió legjobb birkózói. A csütörtök és szombat között tartott programon 11 szakosztály több mint 70 fiatal birkózója készült a Zsigmondy-csarnokban. A tehetséges sportolók legközelebb a nyári szünetük alatt edzenek együtt Kanizsán.


A programon 11 szakosztály több mint 70 fiatal birkózója készült a Zsigmondy-csarnokban

A Magyar Birkózó Szövetség iskolaszünetekben rendezi a regionális összetartást, amelynek eddig Kaposvár adott otthont. A kanizsai edzőtáborba Kőszegről, Körmendről és még Pécsről is érkeztek versenyzők. – A negyedik táborban vagyok most, s ezen kívül van még három. Így egy középarányos számot tudok mondani: ahogy elnézem szakmailag az edzői felkészülést illetőleg is, valamint a gyerekek létszámát tekintve is, azt hiszem, az egyik legjobb tábor lett ez - fogalmazott Szőnyi János, a Magyar Birkózó Szövetség utánpótlás-vezetője.

A felkészülést összesen 11 edző koordinálta Szatmári Zsolt vezetésével. A következő regionális tornát augusztusban rendezik majd a Zsigmondy-csarnokban. – Összesen 6 edzést csinálunk csütörtökön és pénteken, majd szombaton zárunk. Augusztus másodikától pedig újból lesz tábor, akkor már 1 hetes, öt nap edzéssel. Akkor már kicsit többet tudunk foglalkozni különböző felmérésekkel is, ahol fel tudjuk mérni a gyerekeknek nem csak a fizikai, de az erő- és állóképességüket is. S ezekből az adatokból később már látni fogjuk, hogy milyen fejlődésen mentek keresztül - mondta el Szatmári Zsolt, a Kanizsai Birkózó Sportegyesület vezetőedzője.

A sportvezetők célja a regionális programmal az, hogy a fiatal magyar birkózók a sportág legjobbjaival is felvegyék a versenyt.  

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.