Közönségsiker lett a bírósági történet

facebook megosztás

A Zalaegerszegi Törvényszék életében mindig kiemelt szerepet kapott a hagyományápolás, a történelmi értékek megismertetése és megőrzése. Ennek szellemében, immár ötödik alkalommal nyújtott be sikeres pályázatot megyénk törvényszéke, amelynek keretében egy rövid színpadi játékot is bemutathattak: a részletekről dr. Vándor Virágtól, a törvényszék sajtószóvivőjétől kértem rövid tájékoztatást.

– Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) segítségével, közös anyagi ráfordítással, 2019 első felében került sor a „Bírósági históriák” című kötetünk utánnyomására – részletezte dr. Vándor Virág. – Elkezdődtek egy új kötet előkészületei, sőt, egy rövid színjáték lebonyolítására, valamint kiállításunk bővítésre is támogatást kaptunk. Majd a 2019. április 16-án, Pécsett megrendezett bíróságtörténeti konferencia egyik attrakciójaként a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészei nagy sikerrel vitték színre a „Bírósági históriák” egy epizódját.

– A szereposztás szerint a vármegyei tiszti főorvost Urházy Gábor László színművész, Horváth Károly kémelhárítási parancsnokot Kiss Ernő, Jászai-díjas színművész játssza, míg Horváth István fogadóst Helvaci Ersan Dávid, Beke Károly csendőrparancsnok-helyettest pedig Mihály Péter alakítja, aki egyébiránt a „színpadra írta” és rendezte is a rövidke színdarabot – sorolta a sajtószóvivő.

– Az új köntösbe öltöztetett történetet a zalai közönségnek is lesz alkalma megtekinteni, mégpedig a Múzeumok Éjszakáján, 2019. június 22-én, amikor kollégáink (szintén az OBH által támogatott pályázat részeként) korhű ruhákban fogadják majd az érdeklődőket – mondta végül dr. Vándor Virág.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.