Lakk Roland festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Hevesi-iskolában

facebook megosztás

Lakk Rolanddal 2007-ben már találkozhattak a kanizsai művészetpártolók, akkor a Herendi Porcelánmanufaktúra szakiskolájának egyik mesterfestőjeként mutatkozott be. Az önálló tárlattal visszatérő művész kedvelt témáit, a természettel és az állatvilággal kapcsolatos alkotásait hozta el Kanizsára. Festményeit olajjal és akrillal készíti, de emellett rajzol grafittal, tollal, pasztellel valamint szénnel is. A művész freskót és falfestést is készített már – például a Veszprémi Állatkert majomházának belső terét is ő festette. Lakk Roland 2009 óta tetoválásokat is készít. Ennek kapcsán Híradónknak elárulta, a porcelánfestés után ez adta magát, mivel mindkét tevékenység finom és pontos munkát igényel. A kiállítás május 17-ig látható az intézmény galériájában.


Az önálló tárlattal visszatérő művész kedvelt témáit, a természettel és az állatvilággal kapcsolatos alkotásait hozta el Kanizsára (Fotó: Bakonyi Erzsébet)

– Fontosnak tartom a képzőművészet, a festészet és a tetoválás közös érdekeit, hiszen ha tetoválásnál valaki csak a technikáját sajátítja el, akkor nem igazán lehet előrébb jutni, nem lehet igényes tetoválást csinálni. Csak akkor, ha valaki ismeri azokat a szabályokat, vagy olyan dolgokat, amiket a festészetben is használunk. Tehát a bőrfelületén ugyanúgy meg kell komponálni a mintát, amit elképzelünk – mondta el Lakk Roland festőművész.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.