Lovas nyílt napot tartottak Nagyrécsén

facebook megosztás

Testi és lelki feltöltődésre, valamint a legújabb fejlesztő foglalkozások bemutatójára várták az érdeklődőket a hosszú hétvégén egy nagyrécsei lovardába. A nyílt napon a lovaglás valamennyi előnyét megismerhették a résztvevők.


A lovardába már hároméves kortól várják a gyermekeket

A szép időben sok érdeklődő választotta a nagyrécsei lovarda programját, amely bepillantást nyújtott a lovas foglalkozásokba. - Szerettünk volna valamilyen különleges dolgot indítani, amely nem kimondottan lovasoktatás, hanem lovas foglalkozás. Én 15 éve foglalkozom lovasoktatással, az Orsi pedig gyógypedagógusként dolgozik, és úgy gondoltuk, hogy ezt a kettőt összehozva valósítunk meg valami újat - árulta el Tihanyi Zsófia, T-Enselle Lovarda lovasoktatója.

A lovardába már hároméves kortól várják a gyermekeket, de iskolára felkészítő és a tinédzsereknek szóló egyéni foglalkozásokra is van lehetőség.  - Az elsődleges célunk, hogy pedagógiai oldalról is megtámogassuk a gyermekek fejlődését, ne csak lovagolni tanuljanak meg, hanem a lovaglások fejlesztő jellegűek is legyenek, így ügyességi játékokkal is készülünk. Minden területet érintünk: a mozgás funkcióit, kognitív képességeket, az érzékelés, észlelés területét, a memória, a kommunikációs képesség fejlesztését, a ló adta lehetőségek miatt a szociális és a pszichés oldalt is meg tudjuk támogatni - fogalmazott Lengyeltóti Orsolya gyógypedagógus.

A pedagógiai fejlesztéseken túl önmagában a lóval való ismerkedés is erős motiváció, de a természetközelség is hat a gyermekekre.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.