Megünnepelték a bölcsődék napját Kanizsán is

facebook megosztás

1852. április 21-én nyílt meg az ország első bölcsődéje Budapesten, 2010-től ezért ezen a napon tartják a Bölcsődék Napját. A Nagykanizsai Egyesített Bölcsőde már kilencedik alkalommal szervezte meg a naphoz kapcsolódó szakmai konferenciáját. – A szakmai konferenciánkon elméleti és gyakorlati információkat szeretnénk átadni a közvetlen kollégáinknak, ennek az a célja, hogy hozzásegítsük őket a mindennapi munkavégzés sikeréhez – mondta el Lukács Erika, a Belvárosi Bóbita Bölcsőde vezetője.


Az Év Bölcsődei Dolgozója díjat idén Rácz Zoltánné vehette át

Az előadók beszéltek egyebek mellett az optimális munkahelyi légkör kialakításáról, valamint azokról a felnőtteket érintő betegségekről is, melyeket rendszeres szűrővizsgálatokkal időben ki lehet szűrni. A bölcsődei dolgozók körében már volt erre több példa is. – Mind a kettőnél ez úgy jelentkezett, hogy volt egy kicsi rendellenes elváltozás a mellükön, és észrevették, hogy valami nem oké. És igen, ők vették a fáradtságot és felelősségteljesen döntöttek, elmentek és a végére jártak ennek az egész történetnek – fogalmazott Dr. Némethné Dr. Ignácz Andrea, a Király Gyógyszertár vezetője.

A szakmai nap egyik fontos momentuma az Év Bölcsődei Dolgozója díj átadása volt. Idén ezt az elismerést Rácz Zoltánné vehette át, a Napraforgó Bölcsőde kisgyermeknevelője sok évtizedes gyakorlati tapasztalattal és alázattal végzi minden nap munkáját.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.