Nagy rangadó volt a serdülőknél

A fővárosi bajnokijukon a Kanizsa VSE BENU fiú gyermek országos vízilabda bajnokságának B csoportjában szereplő növendékei a 16. fordulóban a Honvéd II otthonában pólózhattak.

Honvéd UVK II (1.) - Kanizsa Vízilabda SE (5.) 9-4 (2-0, 4-0, 2-3, 1-1)

Kanizsa VSE: Bödör - Varga Á., Szirtes Bátony 1, Gether 1, Rózsahegyi 1, Lanc 1, Lőrincz. Csere: N. Horváth M., Godinek, Erős, Salamon. Edző: Simonka Ferenc, Sallai Csanád.

Az országos gyerek bajnokságban a Honvéd II ellen eddig két vereséggel álltunk (25-2, 20-11), de az utóbbi időben annyit fejlődtek növendékeink, hogy őszintén reménykedtünk egy jó eredményben – vázolta az edzők részéről Simonka Ferenc. - Az első két negyedben 6-0 volt oda úgy, hogy akár mi is vezethettünk volna. Az ellenfél kapusa nagyon jól védett, de a ziccereinkből azért illett volna kihasználni párat. Aztán büntetőből Rózsahegyi Marci végre gólt szerzett és beindultunk. Szirtes Bátony, Lanc Gabi és Gether Dávid is betalált, a kapuban Bödör Bence is kiemelkedőt nyújtott és 8-4-re zárkóztunk. Bár nagyobb meglepetést nem sikerült okozunk, a csapat minden dicséretet megérdemel.

 

A BENU fiú serdülő országos vízilabda bajnokság 16. körében a második helyen álló nagykanizsaiak szintén a Honvéd II-vel mérkőztek - ugyancsak a B jelű csoportban.

Honvéd UVK II (1.) - Kanizsa Vízilabda SE (2.) 9-8 (1-2, 2-2, 3-2, 3-2)

Kanizsa VSE: Varga D. - Pécsi 3, Lekics, Krihó 3, Mező, Szirtes Botond, Varga Z. Csere: Tuboly (kapus), Csarankó, Ziegler, Lőrincz, Rózsahegyi, Szirtes Bátony, Mándli. Edző: Simonka Ferenc, Sallai Csanád.

- Holtversenyben álltunk az első helyen a honvédosokkal, a bajnoki cím szempontjából tehát sorsdöntő ütközet elé néztünk – vezette fel a nagykanizsai tréner. - A srácok kellően motiváltan kezdtek, a szülők gyakorlatilag kanizsai hangulatot teremtettek, Varga Dani parádézott a kapuban, 3-1 és 4-2 is volt a javunkra. A harmadik negyed elején Szirtes Botond, majd a végén Csarankó Boti is kipontozódott és fáradni kezdtünk. A fiúk mindent beleadtak, de a meccs végét a hazaiak bírták jobban. Az eredmény miatt persze mindenki csalódott volt, de büszkék lehettünk tanítványainkra.