„Nem érdekeltek f…szopó kutyák, most úgyis hazamegyek” – Nem haza ment, hanem arccal a betonra

facebook megosztás

„Nem érdekeltek f…szopó kutyák, most úgyis hazamegyek!” – ordította a rendőröknek egy ittas, zalaegerszegi vezető, aki többször is ellenállt a jogszerű rendőri intézkedésnek. Így nem haza ment, hanem arccal a betonra, onnan pedig vérvételre, ahol megállapították, hogy bizony közepes fokú ittas állapotban vezette a gépjárművét. A hőzöngő vezető a rendőröktől bilincset, az ügyészektől pedig egy vádiratot kapott: a bűnügy részleteiről Zala megye főügyészségének sajtószóvivőjét, dr. Pirger Csabát kérdeztem.

Egy 47 éves, zalaegerszegi férfi 2019. január 20. napján, 22 óra 51 perc körüli időben, ittas állapotban közlekedett Zalaegerszegen, az Olajmunkás utcán egy személygépkocsival. A terheltet rendőri ellenőrzés alá vonták.

A férfi az igazoltatás megkezdése előtt a gépjárműből kiszállt, majd az intézkedő rendőrjárőrökkel szemben arrogánsan viselkedett, kiabálni kezdett. A terheltet ekkor felszólították, hogy igazolja magát, illetve tájékoztatták arról is, hogy vele szemben alkoholtesztert fognak alkalmazni. A terhelt a rendőri intézkedéssel nem értett egyet: kiabálva közölte ugyan a nevét, azonban a helyszínről megkísérelt elfutni. A szökés megakadályozása érdekében a férfivel szemben testi kényszert alkalmaztak, melynek során a terheltet a bal karjánál fogva, arccal a földre levezették. A terhelt ezt követően is ki akarta vonni magát az intézkedés alól, ezért kezeit megbilincselték. A rendőri erősítés helyszínre érkezését követően a terhelt a hatósággal együttműködött, és az alkoholteszter megfújását követően előállításra került a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra hiteles légalkohol mérésre.

A férfin – a hozzájárulásával – a hiteles légalkohol-mérő berendezéssel két mérést is végeztek. Az adatok közlését követően a terhelt a mérési eredményeket kétségbe vonta, az ellenőrzésről készült jegyzőkönyv aláírását pedig megtagadta. Miközben ismét agresszívvé vált, közölte az intézkedő rendőrökkel, hogy „nem érdekeltek f…szopó kutyák, most úgyis hazamegyek”. A terhelt ezt követően távozni kívánt, ezért vele szemben ismételten testi kényszert alkalmaztak, kezeit megbilincselték, majd az orvosi ügyeletre szállították vérmintavétel céljából. A 47 éves férfi vérében, a cselekmény elkövetésekor 1,89 – 2,06 g/l (közepes fokú) alkohol volt kimutatható, amiért a Zalaegerszegi Járási Ügyészség járművezetés ittas állapotban vétség miatt emelt vádat ellene a megyeszékhely járásbíróságán.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.