Nemzetközi felkészülés

Nemzetközi felkészülési tornát tartott pénteken a Kanizsa Box Klub. A program kezdetben közös edzésnek indult, de az óriási érdeklődés miatt végül tét nélküli, a közelgő versenyekre való felkészülést szolgáló meccseket vívtak a résztvevők. A tornára Szlovéniából is érkeztek bokszolók.


19 kanizsai boxoló lépett szorítóba a pénteki rendezvényen

Bár csak barátságos mérkőzések voltak, mégsem kímélték egymást a küzdősportolók a Kanizsa Box Klub programján. A felkészülést szolgáló tornán lányok is szorítóba léptek. A szüleim és egyben édesanyám is támogatott mindvégig. Őt is furán érintette ez az egész, hogy lány létemre ilyen sportot választottam. Aztán megértettem vele, hogy valójában én ezt szeretem - mesélte Szüsz Cintia, a Kanizsa Box Klub sportolója.

Az eleinte közös edzésnek tervezett programra Balatonlelléről, Hévízről, sőt Mariborból is jelentkeztek bokszolók, így inkább egy tét nélküli tornát tartottak a kanizsai rendezők. Olyan sok nevező lett, hogy úgy gondoltuk, csinálunk inkább edzőmérkőzéseket. Ezek nem hivatalos meccsek, bírók fogják vezetni, de nincs eredményhirdetés. Egy sparring lesz az edzés keretében - említette Tóth László, a kanizsaiak vezetőedzője.

A tét nélküli összecsapásokon végül 46 versenyző mérette meg magát, köztük 19-en képviselték a házigazda kanizsai klubot.