Pannonhalmára és Győrbe zarándokoltak

Pannonhalmára és Győrbe zarándokolt, kirándult a Jézus Szíve templomban működő Antiochia és Magvető közösség. Az egy napos utazáson egyaránt jelen voltak a könnyed, "városnézős" turista programok, a közösségen belüli kapcsolatok építésére szolgáló játékok, illetve a mélyebb imádságosabb, lelket építő programpontok is.

A nap Pannonhalmán – a közel három órás utazást követően – az apátságban tartott szentmisével vette kezdetét, majd a csapat Fülöp testvér vezetésével ismerkedhetett meg a bazilika, és az apátsági könyvtár épületével, a falakon elhelyezett lelki tartalommal is bíró díszítő elemek mondanivalójával és jelentőségével. A kollégium és a gimnázium bejárásában Balogh Áron nagykanizsai származású bencés diák volt segítségükre, aki talpraesett fellépésével, frappánsan előadott történeteivel élményszerű bepillantást engedett az intézményben tanuló, lakó diákok mindennapi életébe.


A magvetősök Győrbe is ellátogattak (Fotó: Bakonyi Erzsébet)

Az apátsági arborétumban befejezett idegenvezetés után Pannonhalmának búcsút intve a közösségek Győrbe indultak, ahol egy időre kettéválva önálló programokon vettek részt. A Magvetősök – a közösség vezetője – Némethné Memi és férje, Imre vezetésével látogatták sorra a belváros főbb nevezetességeit, időnként meg megállva imádkoztak a jelentősebb keresztény emlékek előtt majd a sétáló utca kávézóiban pihenték ki a nap fáradalmait.

Az Antiochiások ez idő alatt egy városfelfedező játék keretében keresték fel Győr belvárosának kiemelt pontjait, és az épületekbe, domborművekbe, emléktáblákba rejtett "nyomok" felkutatásával, majd megfejtésével sikeresen felderítettek egy képzeletbeli bűnügyet is.

A csapat a nap végére kissé már megfáradtan, ám élményekben gazdagon, lelkileg megerősödve, és a fiatalok által az autóbuszon előadott hangos dalolásból leszűrhetően kiváló hangulatban indult hazafelé Nagykanizsára.

A rendezvény a Jézus Szíve Plébánia EFOP-1.3.7-17-2017-00150 azonosítószámú projektje keretében valósult meg.