Pénteken kezdődik a Város napja

facebook megosztás

Születésnapi fesztiválnak ad otthont Nagykanizsa – 25. alkalommal rendezik meg a város napját a hétvégén. Az Erzsébet téren negyven program, mintegy félszáz kézműves, harminc vendéglátós, tucatnyi borház és koncertek sokasága várja majd a látogatókat éjszakába nyúlóan. A rendezvénysorozat pénteken a P-nappal kezdődik és vasárnap az Utca Tánc Fesztivállal ér véget.

A hagyomány részeként idén is mondanak szentmisét a város közösségéért a Felsőtemplomban, majd a Medgyaszay Házban díszközgyűlést tartanak, amelyen elismeréseket is átadnak.

– A közgyűlés meghozta a döntést. Ilyenkor díszpolgári, Nagykanizsa Városért és Nagykanizsa Város Címere elismeréseket adunk át, emellett kis-, közepes és nagyvállalkozások kategóriában cégek és cégvezetők kapnak kamarai elismerést – mondta el kérdésünkre Dénes Sándor polgármester.


A raklapfestő versenyre a csapatoknak csak magukat kell vinniük, és egy kis kreativitást. Minden mást biztosítanak a szervezők (Fotó: archív/Gergely Szilárd)

Közben a belvárosban is folyamatosan várják majd programok az érdeklődőket. A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza és a Netta-Pannonia Kft. által koordinált P-nap eseményeire, így a gyerekegyetemre, a filmmaratonra és a raklapfestő versenyre még lehet regisztrálni. Ez utóbbihoz minden szükséges eszközt biztosítanak a szervezők.

A fesztiválozók 50 kézműves, 30 vendéglátó egység és 12 borház kínálatából és számtalan ingyenes program közül válogathatnak a hétvégén. Lesz karikaturista, kerékpáros-polgári felvonulás, életmentő-bemutató, futó-, illetve hamburgerevő-verseny. A születésnapos rendezvényen az is kiderül, melyik finomság lesz a város tortája. A bulihangulatról pénteken és szombaton is éjfélig gondoskodnak a zenés programok.


Pop, rock, blues, retró és modern – idén is színes lesz a fesztivál zenei palettája (Fotó: archív/Gergely Szilárd)

– Szombat este B. Tóth László lesz a vendégünk, aki retró zenei programmal készül. Hozzá kapcsolódik hangulatban az előtte fellépő Fenyő Miklós, aki pedig nagykoncertet ad. Volt már hasonló rendezvény Kanizsán, ami akkor is nagy érdeklődésre tartott számot – mutatott rá Horváth István, a KonTuRplusz Egyesület elnöke.

Ezen kívül a közönség találkozhat még a Stolen Beattel, Lotfi Begivel, a Takács Tamás Blues Banddel, az NB zenekarral, valamint helyi fellépőkkel is. A 25. Város napja az Utca Tánc Fesztivállal zárul vasárnap. A háromnapos rendezvény idején forgalomkorlátozás lesz érvényben, az Erzsébet teret, illetve a Fő út Csengery és Zárda utca közötti szakaszát csütörtökön 18 órakor zárják le hétfőn hajnali négy óráig.

A 25. Város napja programjai közt ITT és ITT böngészhet.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.