Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!

Pénteken tartották a Szakmák Éjszakáját. A Kanizsa Centrumban megrendezett eseményen mintegy 40 szakmát ismerhettek meg a térség fiataljai. Az országos pályaorientációs programsorozathoz idén összesen 467 szakképző iskola és vállalkozás csatlakozott.

Még az újraélesztés helyes kivitelezését is bemutatta az érdeklődőknek Doma Adrienn, a Zsigmondy-iskola diákja. A Szakmák Éjszakája kanizsai programjára kilátogató fiatalok mintegy 40 foglalkozás alapjaival ismerkedhettek meg. A Nagykanizsai Szakképzési Centrumnak három tagintézménye van, mind a három tagintézmény ki is állított. S mintegy 40 szakmának mutatjuk meg a szépségeit. Bevontuk ebbe a programba azokat a vállalatokat, ahol gyakorlati képzés folyik, valamint további vállalkozásokat is - fogalmazott Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellárja.


Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő hangsúlyozta: az Európai Unió szakemberei is felfigyeltek a Szakmák Éjszakája programsorozat sikerére  Fotó: Gergely Szilárd

A 2016-ban indult magyar kezdeményezés sikerére már számos országban felfigyeltek, ennek is köszönhető, hogy idén Erdélyből is csatlakoztak a Szakmák éjszakája programsorozathoz. – A látottak és a tapasztaltak alapján már 2017-ben a szakképzéssel foglalkozó Európai Unió egy jó gyakorlatként ajánlja ennek a programsorozatnak a megszervezését, más európai országokban is - mondta Cseresnyés Péter, miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.


Mintegy 40 szakmát ismerhettek meg közelebbről az érdeklődők a kanizsai Szakmák Éjszakáján  Fotó: Gergely Szilárd

A negyedik Szakmák Éjszakája az ország 160 településén több mint 4400 programmal várta az érdeklődőket. A kanizsai fiatalok – egyebek mellett – a fodrász, az asztalos és a szakács, pincér szakma alapjait is kipróbálhatták.