Súlyos balesetet okozott, kiderült, soha nem volt vezetői engedélye

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyben a sofőr egy macskát akart kikerülni, közben súlyos sérüléssel végződő balesetet okozott Zalaszabarban.


Fotó: police.hu

A gyanú szerint a 24 éves vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi 2018. október 21-én 9 óra 2 perckor Zalaszabarban, a Kossuth Lajos utcában közlekedett a Kinizsi utca felé egy Ford típusú személyautóval, amikor egy, az úton átfutó macskát akart kikerülni. A sofőr elrántotta a kormányt és frontálisan nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő Audi gépkocsinak.

A baleset következtében a vétlen autó sofőrje nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, a Ford utasa pedig könnyebben sérült - közölte honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság a 24 éves zalaszabari férfival szemben közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.