Találkozás Borsa Brownnal

Toplistás szerzővel találkozhattak az érdeklődők a Halis István Városi Könyvtárban. A közönségkedvenc Maffia- és Arab-sorozatok írója, Borsa Brown nemcsak a könyveiről, hanem az alkotói munkáról is sok érdekességet megosztott dél-zalai olvasótáborával.

A bibliotéka munkatársai Borsa Brown-idézetekkel kedveskedtek a programra érkezőknek. Magyarország egyik legolvasottabb szerzője a könyvtárlátogatók körében is favorit.


A programon sokan részt vettek

– Az összes megjelent regénye megtalálható az állományunkban, de egy könyvtáros akkor igazán boldog, amikor ritkán találkozik egy könyvvel, mert az azt jelenti, hogy állandóan kölcsönzésben van a kötet. Borsa Brown regényei is ilyenek, van olyan, amelyiket már talán három hónapja nem láttam, mert kézről kézre jár – fogalmazott Benke Dániel, a Halis István Városi Könyvtár munkatársa.

Az író-olvasó találkozóra a legtöbben saját példánnyal jöttek, így Oleticsné Tóth Katalin is, aki az összes Brown-kötetet olvasta már.

– Nekem mindegyik nagyon tetszett, különösen az Arab-sorozat, az a kedvencem. De az amishokról szóló könyvét is nagyon szerettem, mert egy olyan elzárt világgal foglalkozik, amiről az emberek nagyon keveset tudnak – vélekedett.

A váci írónő első, A maffia ágyában című könyve 2013-ban jelent meg, amit aztán még két rész követett. Az igazi áttörést Az Arab és annak folytatásai hozták meg. Borsa Brown 2017-ben már a legsikeresebb magyar írónő volt. Romantikus, szenvedélytől túlfűtött regényei nemcsak szórakoztatnak, hanem el is gondolkodtatják az olvasót.


Borsa Brown (balra) történetei mindig valamilyen társadalmi jelenségre világítanak rá

– A Maffia-trilógiában egy bántalmazott nő volt a főszereplő, az Arab-sorozatban az iszlám és a Nyugat találkozása került előtérbe, A férj prostija című regény pedig egy társadalmi problémára mutat rá, arra, hogy a negyvenes korosztály elválik a semmiért, mert belefásul az életbe, és emiatt családok mennek tönkre – mutatott rá.

Az író-olvasó találkozón Borsa Brown mesélt regényei születéséről és az írást megelőző kutatómunkáról, de elárulta azt is, hogy alkotás közben mindig olyan zenét hallgat, amelyik illik az éppen aktuális könyve témájához.