Továbbélő zalai kézműves értékek

facebook megosztás

Tizenhét alkotóközösség munkáit mutatták be a Hevesi Sándor Művelődési Központ legújabb kiállításán. A tárlaton a Csoóri Sándor Alap támogatásával működő kézműves szakkörökön, képzéseken és tudásátadó műhelymunkákon készített alkotások láthatók. A Zala megyei kiállítók mellett a szlovéniai Radamos Hímző Szakkör is bemutatkozott. A kiállítás május 18-ig tekinthető meg az Ősze András Galériában.


Tizenhét alkotóközösség munkáit mutatták be a Hevesi Sándor Művelődési Központ legújabb kiállításán (Fotó: Bakonyi Erzsébet)

– A közösségek alkotásai mellett mindenhol igyekeztünk megjelentetni az oktatók munkáit is. Az oktatók tudásanyaga az egyik legfontosabb alapfeltétele az oktatásnak, ami miatt egyáltalán a népművészetet tovább tudjuk oktatni és új tárgyegyütteseket létrehozni, hiszen a fiatalság számára így lesz vonzó és elérhető, valamint hordható, viselhető akár egy-egy régi, megújított népművészeti ruhadarab – mondta el Devecz Zsuzsanna, a Zala Megyei Népművészeti Egyesület szakmai munkatársa.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.