Utca Tánc Fesztivál 2019: táncosok és méz minden mennyiségben

facebook megosztás

Csaknem ezer táncos részvételével rendezi meg az Utca Tánc Fesztivált idén az Eraklin Táncklub Egyesület.

A városnapi kavalkádot követően, vasárnap a táncosok mellett a mézé lesz a főszerep, hiszen a résztvevők a méhek védelmére is szeretnék felhívni a figyelmet. Éppen ezért termelőket és mézlovagokat is meghívtak a rendezvényre. Az Utca Tánc Fesztivál hagyományaihoz híven 10 órától nemcsak az Erzsébet téri nagyszínpadon, hanem a város különböző pontjain, így például az Ady utcai korzón, a Fő úton és a Múzeum téren is meglepetésszerűen felbukkannak a táncos csoportok. A gyerekek egész nap válogathatnak a különféle játékok közül, és a bemutatókon kívül lézershow is szerepel a nap kínálatában. Az Utca Tánc Fesztivál nagyszabású, látványos felvonulása – több száz közreműködővel – 14 órakor indul a Kanizsa Centrumtól.


Minden évben karneváli hangulat uralkodik az Erzsébet téren az Utca Tánc Fesztivál jóvoltából (Fotó: archív/Gergely Szilárd)

– Több helyen is megáll majd a felvonulás, hogy útközben különféle produkciókat adjanak elő a táncosok. A tervek szerint 16 órakor érkezünk a térre, ezt követően pedig lesz egy közös tánc. 17 órától Cseke Katinka énekes-zenés műsora következik. Róla mindenki tudja, hogy a Jóban-rosszban című sorozat színésznője, de a Nagy Duettben is szerepelt. A színésznő már reggel eljön, és itt lesz velünk egész nap. A felvonuláson is velünk tart, s ha minden igaz, be is áll egy kicsit táncolgatni. Nagyon várja már ő is az Utca Tánc Fesztivált. Nagy meglepetés volt, amikor először beszéltünk, és kiderült, hogy már ő is hallott erről a rendezvényről – árulta el a táncvilágnapi rendezvényt szervező Eraklin Táncklub Egyesület elnöke, Lekszikov Csaba.

Az Utca Tánc Fesztivál részletes programját ITT találja.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.