Ütötte – verte a volt feleségét egy 50 éves, búcsúszentlászlói férfi: az agresszióból a kislányának is kijutott

facebook megosztás

Mindig az az ital, mindig… Én most nem írom ide azt, amit gondolok a következő büntetőügy terheltjéről: nem tűrné a nyomdafestéket az, amit papírra vetnék egy olyan „férfiről”, aki pokollá tette a felesége életét, és nem átallott nekitámadni a saját kislányának sem. Következzen tehát az objektív, csak a tényekre szorítkozó tudósítás.

Sorozatos kapcsolati erőszakot követett el volt feleségével szemben az az italozó életmódot folytató, 50 éves, búcsúszentlászlói férfi, aki éveken keresztül gyötörte a szerencsétlen nőt. A bűnügyben nemrég emeltek vádat: a férfi nemsokára már a Zalaegerszegi Járásbíróság előtt magyarázhatja majd a bizonyítványt. A részletekről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztem.

Az 50 éves, búcsúszentlászlói férfi és a sértett korábban házastársak voltak, kapcsolatukból három gyermek is született. A terhelt és a nő, a 2007-ben történt válásukat követően is egy háztartásban éltek a közös tulajdonukat képező, búcsúszentlászlói családi házban. Évek óta csak a legkisebbik lányukkal éltek együtt, mivel a két nagyobbik gyermek már életvitelszerűen külön élt. A terhelt már a válást megelőző időszakban italozni kezdett, melynek hatására idővel agresszívvé vált, s gyakran vitát kezdeményezett a sértettel. A férfi hosszú évek óta, napi rendszerességgel támadta verbálisan feleségét: trágár szavakkal illette, majd a viták hevében rendszeresen bántalmazta is, lökdöste, test-szerte ütötte, karját, lábát tekergette. A sértett testén e bántalmazások során zúzódások keletkeztek.

2017. október 21. napján az esti órákban, amikor a terhelt ittas állapotban hazaért, ismét a feleségére támadt. Hosszú percekig bántalmazta őt, fellökte, lerángatta az ágyról, fejét ütötte, a kezét csavargatta és közben ordibált a sértettel: hülye k…nak nevezte és egyéb módon szidalmazta. A következő napon, 12 óra 30 perc körüli időben a férfi, ittas állapotában ismét a sértettre támadt. Ki akarta tenni őt a családi házból, kitekerte a sértett kezét, a földre lökte őt, majd folytatta a földön fekvő sértett bántalmazását: lábát rángatta, mindeközben pedig folyamatosan szidalmazta.

2017. október 23. napján, 11 óra környékén érkezett haza a férfi, ismét csak erősen ittas állapotban. Szóváltást kezdeményezett a sértettel, majd megragadta a nő bal felkarját, és kilökdöste őt a házból, melynek következtében a sértett a földre esett. Ekkor a férfi megfogta a sértett lábait és a nőnek fájdalmat okozva, csavaró mozdulatokkal bántalmazta. Majd, amikor a sértett felkelt a földről, a férfi egy alkalommal, jobb kezével, tenyérrel arcon ütötte a nőt, melynek következtében a sértett arcának bal felén hámsérülés keletkezett. Az asszony ekkor a rendőrségre telefonált segítségért. A terhelt e bántalmazásának következtében a nőnek mindkét alkarján bevérzések keletkeztek, valamint az arca és a bal térde is zúzódott. Sérülése 8 napon belül gyógyuló volt. Még ugyanezen a napon, az esti órákban a férfi újból a sértettre támadt: miközben azt kiabálta, hogy „Most hívd a rendőrt!”, belökte a nőt a szobába.

A hangoskodásra azonban felfigyelt kislányuk is, aki próbált közbelépni, amire a terhelt kitekerte a gyermek kezét is. A férfi 2017 decemberében is bántalmazta a feleségét: ekkor a fejét ütötte a sértettnek és a haját tépte, melynek következtében több hajcsomója is kiszakadt. Ezt követően a terhelt, 2018. január elején egy baleset következtében sérülést szenvedett, melynek következtében járást segítő eszköz, mankó használatára szorult. A férfi ittas állapotában, e mankó felhasználásával kezdte el bántalmazni a feleségét. Hetente több alkalommal is támadó magatartást tanúsított vele szemben: a hátát, fejét ütlegelte. Így tett 2018. február 21. napján is,amikor az esti órákban ittasan lökdösni kezdte a sértettet, majd a nála lévő mankóval, két alkalommal csípőtájékon ütötte a nőt.

2018. március 10. napjának estéjén a terhelt ismét szóváltást kezdeményezett a sértettel, majd amikor a nő távozni készült otthonából, a férfi a mankójával megütötte a sértett bal könyökét, melynek következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést, a bal könyök zúzódását szenvedte el. 2018. március 31. napján, 15 óra körüli időben, amikor a sértett a kiskorú gyermekkel hazaért, a terhelt ittas állapotban szidalmazta, majd lökdösni kezdte őt, és folyamatosan ment felé támadó jelleggel. Ezt látva a gyermek próbálta az agresszív férfit leállítani, kilátásba helyezve azt, hogy rendőrt hív. Erre az apa a kiskorú gyermek felé irányította agresszióját: megragadta kezét, majd megszorította és kicsavarta azt. A nő ekkor rendőri intézkedést kért, mire a terhelt elhagyta a házat. A sorozatos támadások miatt a Zalaegerszegi Járási Ügyészség kapcsolati erőszak bűntettéért, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntettéért is vádat emelt az agresszív férfi ellen a megyeszékhely járásbírósága előtt.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.