A környezettudatosságot népszerűsíti az ITM Zöld út akciója

facebook megosztás

A környezettudatosság erősítésére szemléletformáló eseménysorozatot szervez az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), az egyes rendezvényeken nagy hangsúlyt helyeznek a fogyasztás tudatos csökkentésére, a szelektív hulladékgyűjtésre és ezáltal a hulladékok újrahasznosítására.    

Makai Martina, az ITM fenntartható fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára a Zöld Út elnevezésű eseménysorozat megnyitóján elmondta, hogy az akció részeként hulladékokból készült műalkotásokat mutatnak be a fővárosban a Millenárison. A rendezvény célja, hogy megmutassa a hulladékban rejlő erőforrást - fogalmazott. Az ingyenesen látogatható Ecodesign kiállítás vasárnapig tart.   

Szombaton országszerte 20 hipermarketben hívják fel a figyelmet a tudatos vásárlás fontosságára. A vásárlókat egy okostelefonra telepíthető applikáció segíti majd abban, hogy termékválasztásukkal a lehető legkevesebb csomagolási hulladék keletkezzen.    

Makai Martina kiemelte, a hulladékok újrahasznosítása előtt még fontosabb, hogy "ne is termeljük meg azokat". Ennek érdekében alkotott a minisztérium egy tudatos vásárlólistát, a zöld lista elnevezésű applikáció  hasznos tanácsokkal szolgál a hulladékcsökkentés és a fenntarthatóság témakörében is.     

Az egyhetes Zöld út rendezvénysorozat a jövő hét végén a Gyerekszigeten családi piknikkel zárul majd. Az eseményen könnyed, sportos feladatokon keresztül tanulhatják meg a fiatalok, hogy miért fontos például a szelektív hulladékgyűjtés.

MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.