A többszörös visszaeső, zajki férfi még a börtönből is zaklatta volt élettársát

facebook megosztás

Trágár szavakkal illette, és többször is személy elleni, erőszakos cselekményekkel fenyegette volt élettársát egy 32 éves, zajki férfi. Nem nagyon zavarta az a tény, hogy egyszer már elítélték a fenyegetőzései miatt, mint ahogy az sem, hogy a zaklatást a börtönből küldött levelekben követte el. Mondjuk, ez nem vall valami nagy előrelátásra, annyi szent, de talán most majd tanul végre a leckéből: erről a nagykanizsai ügyészek fognak gondoskodni, akik nem vették félvállról a dolgot, és vádat emeltek a zaklató ellen. A részletekről Zala megye főügyészségének sajtószóvivőjét, dr. Pirger Csabát kérdeztem.

A 32 éves, zajki férfit legutóbb a bíróság súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt 2 év 6 hónap végrehajtandó szabadságvesztés-büntetésre ítélte. Büntetésének letöltését 2015. február 12-én kezdte meg a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, Zalaegerszegen. Bevonulását megelőzően élettársi kapcsolatban élt egy nővel, a kapcsolatból 2014. szeptember 10. napján gyermekük született.

A férfi börtönbe vonulása után a nő több szerelmi kapcsolatot is létesített, így a kapcsolatuk megszakadt. A sértett új kapcsolatai a terheltet alaposan felháborították. Részben emiatt, részben,mert vélt meggyőződése szerint a nő közös, kiskorú gyermeküket nem megfelelően látja el, még a fogva tartása alatt fenyegetőzni kezdett. Először – 2016. október 11-én, majd 2016. december 25-én – mobiltelefonon, majd 2017. január hónapban, a sértett részére küldött 3 darab levélben életveszélyesen megfenyegette volt élettársát. A férfit ezért a bíróság – a volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntette miatt – el is marasztalta.

Ezt követően a terhelt 2018. október 14-én a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetből, majd átszállítását követően 2018. november 08-án a zalaegerszegi börtönből ismét levelet írt volt élettársának. A terhelt az első levelében – amellett, hogy kérte a sértettől, vigyék el hozzá karácsonyi beszélőre kiskorú fiát, és közölte volt élettársával szabadulási terveit – a nőt trágár szavakkal illette, és többször is személy elleni, erőszakos cselekményekkel életveszélyesen megfenyegette őt és rá tekintettel rokonait, jelezve neki, hogy korábbi sérelmeit sem felejtette el.

Mivel a nőből a levelek – a férfi korábbi viselkedésére is tekintettel – félelmet váltottak ki, ezért a történtek miatt feljelentést tett a rendőrségen, a Nagykanizsai Járási Ügyészség pedig zaklatás bűntette miatt emelt (ismét) vádat a fenyegetőző zajki férfi ellen. Sorsáról a dél-zalai város járásbíróságán döntenek majd.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.