Ahogy a gyerekek látják a tűzoltókat

Közel nyolcvan pályamű érkezett több Zala megyei település általános iskolájából és óvodájából, hogy a tűzoltók mindennapi munkájáról adjon színes képeket gyermekszemmel. A 2019-es pályáztok legjobb alkotásait díjazták ma a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által meghirdetett felmenő rendszerű alkotói pályázatának legeredményesebb műveinek eredményhirdetésén vehettek részt a legjobb diákok. A bíráló bizottságnak tagjai voltak a Megyei Tűzmegelőzési Bizottság szakemberei és Arany Gábor a Zalai Hírlap újságírója. 

A díjakat Takács Ottó tűzoltó ezredes, megyei igazgatóhelyettes adta át. A legtöbb pályamunka az iskolás kategóriában érkezett, ezért a Zala megyei általános iskolások jó eséllyel indulnak a „Legkreatívabb iskola 2019” címért. Az idei évben a szabadkézi rajzon kívül egyéb kézműves alkotások is készültek, így ezekben a kategóriákban képviselik megyénket általános iskolás korú tanulók. 

A legjobb pályaművek részt vesznek az országos fordulón, melynek eredményét június 7-én hirdetik ki, ahová a megyei díjazottakat és családtagjaikat is meghívják. 

Az eredményhirdetés után a résztvevők közösen megtekintették a Zalaegerszegi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárműfecskendőit és különleges szereit, ahol betekintést tehettek a megyeszékhelyen szolgáló tűzoltók mindennapjaiba is - tudtuk meg Cseresznyés Dániel tűzoltó főhadnagytól, a  Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

Eredmények: 

Szabadkézi rajz „óvodás” korcsoport:

    1. helyezett: Kiss Barnabás

    2. helyezett: Kósek Szofi

    3. helyezett: Gyuris-Kardics Áron

Szabadkézi rajz I. korcsoport (6-10 évesek):

    1. helyezett: Dömötör Benedek

    2. helyezett: Budai Dániel

    3. helyezett: Huszár Levente

Szabadkézi rajz II. korcsoport (11-14 évesek):

    1. helyezett: Balikó Anna

    2. helyezett: Romhányi Richárd

    3. helyezett: Szücs Lotti Panka 

Egyéb kézműves alkotás (csoportban készített mű, három első helyezett):

    1. helyezett: Simon Benedek

    1. helyezett: Kovács Márton Ármin

    1. helyezett: Bognár Andrea Larissza