Akadálymentesítés a miklósfai iskolában

facebook megosztás

Hamarosan befejezik a Miklósfai Általános Iskola részleges akadálymentesítését. Szeptembertől egy mozgáskorlátozott tanuló érkezik az intézménybe, ezért az egyik földszinti mellékhelyiségben kialakítottak egy speciális mosdót a már meglévők mellett. A munkálatok során a vizesblokkot teljesen felújították, továbbá az iskola hátsó bejáratát is könnyen megközelíthetővé, biztonságossá tették. A Nagykanizsai Tankerületi Központ több intézményében is végeznek jelenleg felújításokat.


A munkálatok a miklósfai iskolában is az ütemterv szerint haladnak. Középen Magyar Ferenc tankerületi igazgató (Fotó: Gergely Szilárd)

– A többi intézményeinkben is a felújítások, amelyeket az előző évi költségvetésünk maradványából finanszírozunk, a tervezett ütemnek megfelelően haladnak. A Dr. Mező Ferenc Gimnáziumban már befejeződtek a munkálatok, ott a nyílászárókat cserélték ki, illetve megújult a vízelvezető-rendszer. Ez 22 millió forintba került. A Péterfy-iskolában szintén új nyílászárók lettek, hozzávetőlegesen 22 millió forintból. A Batthyány-gimnázium C épületének tetőszerkezete a napokban készül el, ennek a felújításnak a költsége mintegy 31 millió forint. A kiskanizsai iskolában szintén megújult 2-2 vizesblokk, ennek az értéke olyan 6,5 millió forint – mondta el kérdésünkre Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.