Átadták a Városi Rapid Egyéni Sakkbajnokság díjait

facebook megosztás

Hatodik alkalommal rendezik meg Nagykanizsán az Országos Szenior Egyéni Rapid Sakkbajnokságot, melynek városi elődöntőjét az elmúlt hétvégén tartották. A legjobb sakkozóknak járó díjakat ma adták át. A megjelenteket pedig Dénes Sándor polgármester is köszöntötte. – Hét pályázó volt, heten voltak olyan bátrak, hogy beneveznek ebbe és gratulálok mindannyijuknak természetesen, és ezt a szerény díjazást pedig ilyenkor szoktuk megtenni – mondta Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere.

Papp Nándor immár negyedik alkalommal nyerte meg a Városi Rapid Egyéni Sakkbajnokságot. Ezzel ő lesz az egyik, aki képviseli Kanizsát a szeptemberi szeniorbajnokságon. Szerinte nagyon jó, hogy az ország szenior sakkozói évente ellátogatnak Kanizsára, hogy közösen hódoljanak szenvedélyüknek. – Egy óriási, nagyon jó kezdeményezés volt első perctől fogva. Hogy mondjam? Kis túlzással rajongok érte, hogy az országból összehozzuk az idősödő játékosokat, és évről évre kiderül, hogy ragyogóan érzik magukat, és mindig eljönnek, és az a hatvan-hetven ember mindig itt van Kanizsán – fogalmazott Papp Nándor.


Az elmúlt hétvégén rendezett megmérettetés legjobbjai délelőtt vehették át az elismeréseket a polgármesteri hivatalban

Marosvölgyi Ferenc másodikként végzett a bajnokságon. Híradónknak elárulta, hogy szívesen ül asztalhoz akár fiatalok ellen is. – Zalakaroson vagyok leigazolva. Napi szinten én is a neten játszok. Hát egyszer sikerült a Nándit megverni, akkor első lettem. De azt hiszem, hogy enyém az örökös második helyezés. Legalábbis egy darabig. De én szeretem csinálni, és ez nagyon jó – nyilatkozta Marosvölgyi Ferenc. Harmadik helyen Földesi Zoltán végzett. Az Országos Szenior Egyéni Rapid Sakkbajnokságot szeptember 19-20-án rendezik Kanizsán, addig viszont a várost képviselő sakkozók folyamatosan gyakorolnak, hogy a legjobb formájukat hozzák majd.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.