Az utolsó pillanatban vagyunk

facebook megosztás

Én aláírom, mert meg kell állítani a bevándorlást. De a lányom semleges – az édesanya válasza azóta sem hagy nyugodni. Hátha elolvassa az első szavazó ezt az írást, amelyet Platón mondatával indítunk.


E népet Szondi őrzi, s az ötszáz walesi bárd… (Kép: Zichy Mihály: Illusztráció A walesi bárdokhoz)

„Ha a bölcs és becsületes polgárok lemondanak arról, hogy saját maguk irányítsák a polisz, az ország életét, akkor az lesz a büntetésük, hogy ostobák és gazemberek fognak uralkodni rajtuk”, – majd így folytatja gondolatmenetét Semjén Zsolt: – Világnézetileg legfeljebb egy döglött ló tud semleges lenni. Az ember, mint egy szellemi lény, eleve nem lehet semleges világnézetileg, mert egyfelől méltatlan az emberhez, ha annyira buta, hogy nem gondol semmit a világról, másfelől morálisan helytelen, ha nagyon is gondol valamit, de bizonyos okokból azt letagadja.

Nem a véletlenek összjátéka, hogy mi magyarok vagyunk. Minden nemzet egyszeri és megismételhetetlen érték, és olyan sajátos értékgazdagság a nyelve, a kultúrája, amit csak és kizárólag az adott nemzet adhat az egyetemes emberiségnek. Senki nem adhatta a világirodalomnak Dosztojevszkijt, csak az oroszság, senki nem adhatta a világ zeneirodalmának Wagnert, csak a németség, és senki nem adhatta és adhatja az egyetemes emberiségnek Arany Jánost, Ady Endrét és Bartók Bélát, csak a magyarság. És ha mi eltűnünk a történelemből, akkor az egyetemes emberiség lesz szegényebb egy sajátos arccal, egy sajátos dallammal, megkockáztatom, Istennek egy gondolatával, azzal, amit magyarságnak nevezünk.

Isten az égi haza mellett földi hazát is adott nekünk, ezért valamiképpen az égi hazához is hűtlen az, aki a földi hazájának sorskérdései elől dezertál. Természetesen nem szabad összekeverni a kettőt, sem az utóbbit szakralizálni, ugyanakkor az Isten országához való hűségből következik, hogy a keresztény emberek számára nem lehet közömbös, mi történik a hazájukkal.

Nem mondunk le az önvédelmi jogunkról, már csak a történelmi tapasztalatok okán sem. Mi nagyon jól ismerjük az iszlám természetét. Nyugaton is elmondtam, hogy nekünk ne magyarázzanak az iszlámról, mert számunkra 1541 örök tanulságul szolgált. Amikor Nagy Szulejmán nem tudta bevenni Budát, a szultán tárgyalni hívta a magyar vezéreket: Török Bálintot, György barátot, Werbőczyt és a magyar urakat a budai vár alatt állomásozó török táborba. A hosszú, keleties ebéd végén már mindenki a feketekávét várta, miközben a janicsárok, mint városnézők egyre többen szivárogtak be a várba. A magyar urak pedig már csak azt látták a szultán sátrából, hogy a Mátyás templom tetejéről lezuhan a kereszt, és felkerül a félhold. Utána 150 éves hódoltság jött: országunkat porig rombolták, népünk felét kiirtották. Buda még egyszer nem fog elesni!

Európa vezetői ma úgy hisznek a minden problémát megoldó Európai Egyesült Államokban, mint a kommunisták a kommunizmusban, és ehhez szerintük el kell tűnniük a nemzeteknek, a helyi, sajátos kulturális valóságoknak, az országok keresztény jellegének, és a létrejövő homogén közeget Brüsszelből irányítja majd egy elit. Amellett, hogy Amerikával semmilyen analógia nincsen, Európában háromszáz kilométer autózással négy országon, öt kultúrán és hat nyelven haladok keresztül. Ennek ellenére az uniós vezetőknek rögeszméjévé vált ez az egyesülés, holott tudják jól, hogy az 500 milliós európai uniós polgárból legalább 450 millió biztosan nem akar Európai Egyesült Államokat, csak egyszerűen magyar, lengyel, spanyol, stb. szeretne lenni. Mivel a föderalista erők nem tudnak többségbe kerülni a szuverenista erőkkel szemben, azt találták ki, hogy az európai kultúrkörön kívülről, jellemzően muzulmán tömegek beárasztásával lehet – úgy mondják – meghaladni a nemzetállamokat. Önvédelmi lehetőségeinket tekintve tehát az utolsó pillanatban vagyunk, és mivel Brüsszelből nem várhatunk egységes védelmet, csak az erős identitással rendelkező nemzetállamok képesek megvédeni magukat.

Ti megváltó királyok, akikben hinni jó!

Hány magyar élt a földön, az hány száz millió?

És hány fog még születni, az mennyi milliárd?

E népet Szondi őrzi, s az ötszáz walesi bárd.

Minden élet kő egy épületben.

Minden élet hang egy tenger által mormolt dalban,

Sorsokból szőtt óriási szőnyeg,

Isten-szőtte óriási dallam.

Szőcs Géza verse Selmeczi György Milleniumi ódájához, részlet

Papp János összeállítása

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.