BLG-s sikerek a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen

Ezúttal Lakitelek adott otthont a Nemzetközi Magyar Matematikaversenynek. A május eleji versenyen az ötödik-nyolcadik osztályosok mérték össze matektudásukat. Erdős Gábor nemcsak felkészítőtanárként, hanem már második alkalommal a szakmai munka felelőseként és a zsűri elnökeként is részt vett az eseményen. – Talán azért fontos, mert egyrészt ide el kell jutni, tehát van egy olyan megyei verseny, amit több megyében megírnak, és onnan országos szinten, minden megyében ugyanazokkal a feladatokkal választja ki a régióvezető, a csapatkapitány, hogy kik indulhatnak Magyarország képviseletében. Illetve ott vannak a határon túli régiókból érkező magyar gyerekek. Ide jöttök gyerekek a Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és Délvidékről is – fogalmazott Erdős Gábor, a BLG matematikatanára.

A 169 fős mezőnybe a Batthyány Lajos Gimnáziumból többen is bejutottak. Sikeres szereplésük pedig a sok gyakorlásnak köszönhető. – Összességében egy nagyon jó hangulatú verseny volt. A szállás is, a hely is és a környezet is nagyon szép volt. Viszonylag sokat készültem rá. Minden héten van szakkör és próbáltam mindig ott lenni – mondta Ágoston Barbara. A nyolcadikos Németh Márton már nem először vett részt a versenyen, ráadásul idén is elhozta az első díjat. – A feladatokat tekintve most nem érzem magam olyan szerencsésnek, mint tavaly. Ugyanis több könnyebb feladatot is elrontottam – amit sajnálok, ennek ellenére azonban összesítve boldog vagyok az eredményemmel – árulta el Németh Márton Tamás.


A versenyen jutott idő a szabadidős tevékenységekre is (Kép forrása: nmmv.hu)

Németh Márton nemcsak ezen a versenyen szerepelt kiválóan, hanem idén megnyerte a Kengurut és a Varga Tamás Matematikaversenyt is. Dancsák Dénes szintén első helyet ért el a Varga-matematikaversenyen, a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen pedig harmadik lett. Ágoston Barbara dicséretet kapott, míg az első alkalommal induló Molnár Csenge harmadik helyen végzett.  – Aki innét díjat hoz, azt gondolom, hogy az nem akármilyen teljesítmény. Erre készülni is kell nyilván, benne vannak a szakkörök, nagyon sok év munkája. Nemcsak a mi egyévesünk, hanem a tanítónéniéké is, akik eddig foglalkoztak vele. Másrészt adottság is, azt gondolom. Egy olyanfajta gondolkodásmód, ami ehhez szükséges alapból, hogy valaki jól szerepeljen – nyilatkozta Zsovár Anita, a BLG matematikatanára. A megmérettetés két versenynapján a négy évfolyamnak 4-4 feladatot kellett megoldania. A számolás mellett pedig kirándulásra és szabadidős tevékenységekre is jutott idő.