Egy 83 éves, liszói férfi gázolt el egy kutyáját sétáltató nőt Nagykanizsán

facebook megosztás

Egy 83 éves, liszói férfi gázolt el a zebrán egy kutyáját sétáltató nőt Nagykanizsán, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. A vádemelésig jutott büntetőügy részleteiről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztem.

Egy 83 éves, liszói férfi 2018. szeptember 05. napján, 17 óra 56 perckor, nappali, jó látási viszonyok és gyér járműforgalom mellett Nagykanizsán, a Teleki úton, a belső forgalmi sávban közlekedett személygépkocsijával, a Rózsa utca irányából a Szervíz utca felé. Az útszakaszon négy forgalmi sáv állt rendelkezésre, melyek egyenként 3,0 méter szélesek, a megengedett sebesség pedig 50 km/h volt.

Amikor a terhelt a járművel a Teleki utca 7. szám előtti útszakaszon lévő, kijelölt gyalogosátkelő-helyhez ért, figyelmetlensége miatt nem észlelte a zebrán áthaladni szándékozó két gyalogost. Az idős férfi a járműve bal első sarokrészével elsodorta az átkelőhelyen, az úttest bal szélétől kb. 6,9 méter távolságot megtett nőt, valamint, a sértett által vezetőszáron sétáltatott, kisméretű kutyát, melynek következtében a sértett nő a gépkocsinak esett. A terhelt észlelve az ütközést a járművével lelassított ugyan, majd a zebrától kb. 15 méter távolságra pedig – néhány másodperc erejéig – meg is állt. Azonban a sértett barátja a terhelt autója után futott, hogy számon kérje őt, s megállásra késztesse a terheltet, mire a terhelt továbbhajtott eredeti útiránya szerint anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy az elsodort nő megsérült-e, vagy segítségnyújtásra szorult-e.A baleset következtében a sértett nő 8 napon belül gyógyuló,könnyű sérüléseket szenvedett.

A baleset oka az volt, hogy a terhelt figyelmetlensége miatt nem biztosított elsőbbséget a kijelölt gyalogosátkelő-helyen áthaladó gyalogosoknak, továbbá szabályt szegett – és ezzel bűncselekményt követett el – azzal is, hogy a balesetet követően a helyszínen nem állt meg. Ezért a Zalaegerszegi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a 83 esztendős férfi ellen.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.